تبادل لینک
هوشمند برای
تبادل لینک
ابتدا ما را با
عنوان
نیازمندی های
پزشکی- ورزشی-
علمی ... و
آدرس injast.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
شهر یاکوتسک معروف به سردترین شهر زمین را در روسیه می بینید که دمای معمولی آن در زمستان 40 درجه زیر صفر است.
این شهر که در 280 مایلی مدار قطب شمال واقع شده در تابستان فقط در چند روز دمای 25 درجه بالای صفر را تجربه می کند و در زمستان نیز برخی مواقع به 60 درجه زیر صفر می رسد.
رکورد سرما در ماه فوریه امسال به 64 درجه زیر صفر به ثبت رسید. تصاویری که مشاهده می کنید زندگی مردم یاکوتسک در یک روز زمستانی در هوای منفی 49 درجه سانتی گراد است. خانه ها منجمد شده و ساختمان سازی در این هوا امکان ندارد.
جالب اینجاست که مدارس باز بوده و فقط اگر دمای هوا به 52 درجه زیر صفر برسد تعطیل می شود.
مدیرعامل بانک مسکن از طرح پرداخت وام 60 میلیونی برای خرید خانه توسط افرادی که تا کنون اقدام به خرید خانه نکرده اند، خبر داد.
مدیرعامل بانک مسکن از طرح پرداخت وام 60 میلیونی برای خرید خانه توسط افرادی که تا کنون اقدام به خرید خانه نکرده اند، خبر داد.
محمدهاشم بت شکن امروز در نشست خبری در وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه طرح آزمایشی پرداخت وام 60 میلیون تومانی به زوج های جوان (50 میلیون تومان وام به اضافه 10 میلیون تومان جعاله) به افرادی که برای اولین بار اقدام به خرید واحد مسکونی می کنند، تسری خواهد یافت، افزود: اگر بررسی منابع و مصارف بانک مسکن ما را به این نتیجه برساند که می توانیم وام خرید مسکن زوج های جوان را گسترش دهیم، این طرح به خرید و تامین مسکن افرادی که برای اولین بار اقدام به خرید واحد مسکونی می کند، تسری می یابد.
مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به جلسه هفته گذشته شورای پول و اعتبار گفت: شورا در این جلسه تصمیم گرفته شد اضافه برداشتهای بانک مسکن از بانک مرکزی را به یک خط اعتباری 20 ساله با تنفس 3 ساله تبدیل کند تا شرایط مناسبی برای این بانک به وجود آید.
وی ادامه داد: از محل این خط اعتباری و تنفس 3 ساله کل پروژه های ناتمام مسکن مهر به اتمام خواهد رسید. بر این اساس 450 هزار میلیارد ریال خط اعتباری برای مسکن مهر تعلق می گیرد و همچنین می توانیم سقف قراردادهای جدیدی به مبلغ 500 هزار میلیارد ریال منعقد کنیم.
گودبرداری در عمق 35 متری زمين، براي احداث يك برج 33طبقه، خانههای اهالی خیابان شیراز جنوبی را در تهران لرزاند و باعث حركت چند سانتيمتري زمين شد.
گودبرداری در عمق 35 متری زمين، براي احداث يك برج 33طبقه، خانههای اهالی خیابان شیراز جنوبی را در تهران لرزاند و باعثحركت چند سانتيمتري زمين شد.
بعد از خبرساز شدن چند پروژه گود برداری در نقاط مختلف تهران که برخی از آنها همچون گود ایران زمین حادثه آفرین شدند، به نظر میرسد آژیر خطر برای برج 33 طبقه در حال احداث در خیابان شیراز جنوبی نیز روشن شده است.
مصوبه کمیسیون ماده پنج برای تغییر کاربری زمینی در محدوده بافت ناپایدار واقع در خیابان شیراز جنوبی (منطقه 6) منجر به گودبرداری 35 متری برای ساخت برجی 33 طبقه( 25 طبقه روی زمین و 8 طبقه زیر زمین) با کاربری تجاری- اداری شده است. پروژه ای که به دلیل قرار گرفتن در مسیر تونلی قدیمی که هم اکنون با خاک دستی پر شده است و همینطور رعایت نشدن ضوابط تحکیم گود از سوی کارفرما، رانش زمین را موجب شده و خانههای اهالی منطقه را تخریب کرده است.
شهرداری منطقه 6 بعد از گودبرداری و رانش زمین و وارد آمدن خسارت به تعدادی از ساختمانها، خواستار تخلیه تعدادی از ساختمانها و اسکان ساکنان در هتل شده بود. این اقدام با هزینه شرکت کارفرما انجام شد، ولی پس از حدود یک ماه، به سبب عدم تقبل هزینه هتل، ساکنان به ساختمانهای قبلی خود بازگردانده شدند.
معاون شهرسازی و معماری منطقه نیز اعلام کرده برای توقف گودبرداری، اخطار و هشدارهایی به مالک پروژه از سوی سازمان نظام مهندسی داده شده است. اگرچه کارفرما و مالک ادعا میکنند پروژه نقشی در آسیب منازل اطراف نداشته است، ولی یکی از مدیران شهری در گفتوگو با «ایسنا» عنوان کرده: شهرداری و شورای شهر تهران این پروژه را در پنج ماه گذشته پیگیری کرده است تا ساختمانهای اطراف پروژه به ثبات برسند و ادعای مالک و کارفرما را قبول نکرده است.
معاون شهرسازي منطقه6 گفته است: جابهجایی حدود دو سانتیمتری خاک زمين در این پروژه اتفاق افتاده، ولی درباره ادعای جابهجایی 11 سانتیمتر در خانههای برخی شهروندان، هیچ گزارش مستندی در این خصوص وجود ندارد و برای این موضوع باید یک مرجع ذیصلاح و رسمی اظهارنظر کند.
مسوولان شهرداری معتقدند با کار گذاشتن سنسورهایی در پروژه، چند ماهی است که پروژه به ثبات رسیده است و از این لحاظ برای ادامه کار تهدیدی وجود ندارد.
مجوزهای دو سال اخیر کمیسیون ماده 5 سبب شده در برخی نقاط تهران گودبرداریهایی غیراصولی انجام شود که علاوه بر ناهماهنگی با ضوابط طرح تفصیلی جدید با ویژگیهای سکونتی منطقه نيز همخوانی نداشته و موجب بروز نگرانی و آسیب به ساکنان آن اهالی شده است.
در روزهای اخیر دوباره و برای چندمین بار بحث افزایش قیمت حاملهای انرژی از جمله بنزین از سوی مسئولان امر مطرح شد و باردیگر مردم را به سردرگمی فروبرد!
چند روزی هست که مبحث همیشه داغ سوخت به ویژه بنزین و ماجرای دردسر ساز گرانی آن مبدل به بحث داغ رسانههای داخلی شده است اما به راستی مردمان همیشه حامی ولایت کشورمان چقدر با مبحث گرانی سوخت موافق هستند؟
اینکه مردم چقدر با گرانی بنزین موافقند و یا آنکه اصلا موافقتی دارند یا خیر؟پرسشی است که نمیتوان با صراحت پاسخی قطعی به آن داد اما آنچه که از سطح جامعه و صحبتهای درگوشی مردم به یکدیگر شنیده میشود به نظر نمیرسید که عموم جامعه ایرانیان رغبتی به سمت این گرانی داشته باشند!
این عدم رغبت جامعه را میتوان در تجربه تلخ مردم از گرانی بنزین در فاز نخست هدفمندی یارانهها جستجو کرد چرا که پس از گرانی بنزین بود که افزایش نرخ کرایه تاکسی آن هم به صورت خودجوش توسط رانندگان صورت گرفت که موجب دعواهای هرروزه عموم مردم با رانندگان تاکسی بود که به نوعی حق داشتند.
این صحبتها تنها تکرار مکررات هستند اما بحث گرانی بنزین از چندماه پیش همزمان با قوت گرفتن مبحث اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها دوباره جان گرفت و به بحث داغ محافل تبدیل گشت، بحثی که از سویی نگرانی مردم را در پی داشت و از سوی دیگر صحبتهای ضد و نقیض مسئولان را!
گفتههای ضد و نقیض مسئولان در خصوص افزایش قیمت سوخت به ویژه بنزین و گاز، خود گواه این مطلب است که مسئولان بلندپایه کشورمان بر سر این مبحث به توافق نظر نرسیدهاند.
در همان روزها بود که "بیرژن نامدار زنگنه"وزیر نفت یازدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران موسوم به دولت تدبیر و امید در برنامه تلویزیونی نگاه یک لب به انتقاد از گرانی بنزین گشود که در ذیل بدان اشاره شده است:
خودرو گران، سوخت گران سیاست غلطی است
وزیر نفت در برابر پرسش مجری برنامه در خصوص این که قیمت فعلی بنزین براساس قانون هدفمندسازی یارانهها چقدر باید باشد، گفت:نرخ بنزین مطابق این قانون باید در سطح قیمت بازار منطقه باشد.
زنگنه سپس در پی اصرار مجری برنامه برای اعلام نرخ گفت: در شرایط فعلی این نرخ بالای 3 هزارتومان در میآید.
وزیر نفت بلافاصله افزود: اگر بخواهیم سوخت و به ویژه بنزین را به قیمت بازار منطقه یعنی بالای 3 هزارتومان به مردم بفروشیم، شرطش ارائه خودروی ارزان و کم مصرف است. ما دولتیم و نه نگهدارنده یک بنگاه خودروساز(هر چند صنعت خودرو مهم است)، لذا باید طی 3 تا 4 سال باید کیفیت خودرو بالا برود و مصرف سوخت خودرو ها هم کاهش یابد. سیاست خودروی گران و بنزین ارزان غلط است، همانطور که سیاست بنزین گران و خودروی گران غلط است.
زنگنه تاکید کرد: با وجود این که دامنه اشتغال زایی صنعت خودرو بسیار گسترده است و صنعت مهمی است، بنده با آقای نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در خصوص کاهش مصرف و افزایش کیفیت و کاهش قیمت خودروهای تولید داخل صحبت کرده ام و ایشان هم با بنده هم نظر هستند که در یک برنامه میان مدت باید در این زمینهها، تولیدات صنایع داخلی اصلاح شود. چون این انصاف نیست که ما ماشین پرمصرف و گران دست مردم بدهیم و بنزین گران هم بفروشیم و تازه انتظار کاهش مصرف بنزین هم داشته باشیم.
در ادامه برنامه، وزیر نفت در خصوص قانون هدفمندسازی یارانهها گفت: قانون هدفمندی یارانهها دم بریده اجرا شد. هدفمندی را ما در ماده 3 برنامه چهارم گذاشته بودیم و مجلس هفتم بخش قیمت گذاری آن را خراب کرد. بعد هم که اجرا شد یک بخش آن اجرا شد و حمایت از تولید برداشته شد و فقط توزیع پول به مردم اجرا شد. الان هم باید با مطالعه کامل ادامه اجرای آن در دستور کار دولت قرار گیرد. چون صرف تاکید بر افزایش یارانه نقدی در عمل به تورم و کاهش قدرت خرید مردم میانجامد.
باتوجه به اظهارات فوق وزیر نفت دولت راستگویان میتوان به این نتیجه رسید که روی سخن جناب زنگنه با خودروسازان بوده و است و افزایش قیمت سوخت را در گرو کاهش قیمت و افزایش کیفیت خودروهای ساخت دانستهاند.
حال در شرایط کنونی که قیمت برخی خودروهای معروف و بیکیفیت داخلی حدود 2 برابر افزایش یافته است گران شدن قیمت بنزین، بدون شک رضایت ایرانیان را درپی نخواهد داشت.
اما اینکه سناریو افزایش دوباره قیمت سوخت از چه زمانی کلیک خورد، خود موضوعی است جالب که مختصرا بدان اشاره خواهیم کرد:
نخستین برگ دفتر چندین صفحهای نمایشنامه جدید گرانی سوخت را " دکترعلی طیب نیا" وزیر اقتصاد و دارایی دولت تدبیر ورق زد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر افزایش قیمت سوخت در فازدوم هدفمندی یارانهها گفت: هم اکنون سناریوهای افزایش قیمت سوخت در مرحله بررسی قرار دارد.
وی افزوده است: در قانون هدفمندی یارانهها پیش بینی شده است که قیمت حاملهای انرژی اصلاح شود و بر این اساس، افزایش قیمت در فاز دوم رخ خواهد داد، چرا که قیمت فعلی حاملهای انرژی منجر به کاهش مصرف نشده و آلودگی هوا نیز به خوبی این را نشان میدهد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرده است: طی یک برنامه 5 ساله به سمت قیمت جهانی و منطقه ای حرکت خواهیم کرد و این یک حکم قانونی است ولی باید به گونهای این افزایش قیمت صورت گیرد که حداکثر منافع ممکن در کشور حادث شده و حداقل زیان برای اقشار مختلف مردم صورت گیرد.
با توجه به اظهارات فوق جناب وزیر بدنیست به وی گوشزد کنیم که جناب دکتر ما و تمام مردم ایران زمین به خوبی واقفیم که قیمت سوخت در ایران عزیزمان نسبت به سایر کشورهای منطقه پایینتر است اما به راستی کیفیت بنزین مورد استفاده ما با آنها برابر است که قصد برابر سازی قیمتها را داریم؟
این پرسش را جناب وزیر پاسخ خواهند داد اما در 2 روز گذشته، "عباس کاظمی" مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و معاون "زنگنه" وزیر نفت به رغم اظهارات جناب وزیر خبر از آغاز سناریوی افزایش بها سوخت از سوی وزارت نفت داد.
البته کاظمی خبر از افزایش قیمت سوخت نیز داده است که همین امر خود جای بسی شکر دارد!
بنابر اظهارات کاظمی مبنی بر افزایش کیفیت بنزین، میتوان انتظار داشت قیمت این فرآورده پر مصرف در کشور که مطابق آمارهای ارائه شده در سال جاری با رشدی7درصدی رکوردی تازه را به ثبت رسانده و رقم مصرف 75 لیتر را نشان میدهد.
وقتی این آمار را دیدیم ناخودآگاه حق را به جناب طیبنیا دادیم تا افزایش قیمت سوخت را راهکار کاهش مصرف بنزین و جلوگیری از آلوده شدن – البته منظورمان آلودهتر شدن است! – هوا بدانند.
اما باتمام این تفاسیر و بافرض اینکه تمام مقدمات لازم برای افزایش قیمت سوخت مهیا شده باشد باید دید این قیمت چقدر افزایش خواهد یافت.
قیمت سوخت چقدر میشود؟
تمام مباحث روزهای اخیر و کل ماجرای گرانی قیمت سوخت از قانونی شروع میشود که مطابق آن دولت دهم مکلف میشد طی5سال قیمت سوخت را به 90درصد قیمت منطقهای موسوم به "فوب خلیج فارس" برساند اما باتوجه به عدم افزایش قیمت سوخت در 2 سال اخیر و اتمام زمان سکان داری دولت دهم بر پاستور و روی کارآمدن دولت یازدهم انتظار آنکه سوخت گران شود وجود دارد.
گذشته از این صحبتها قیمت بنزین درحال حاضر بدون توجه به نوع معمولی یا سوپر بودن آن چیزی حدود 400تا500تومان است که مطابق قانون ذکر شده باید بین20،25 یا40درصد افزایش یابد.
با محاسبهای سرانگشتی در خواهیم یافت که اگر بنزین حدود 40 درصد گران شود رقم آن از لیتری400تومان به حدود یکهزار تومان خواهید رسید که حدود500تومان افزایش را نشان میدهد و درصورتی که 25 درصد افزایش یابد به هرلیتر حدود 600 تومان میرسد.
اگر افزایش ذکر شده نیز رخ دهد بازهم قیمت بنزین در کشورمان از قیمت منطقهای این فرآورده حیاتی پایین تر است چرا که قیمت مصوب بنزین "فوب خلیج فارس" به واحد پول ملی خودمان رقمی نزدیک به یکهزار و500 است البته این رقم با بدترین وضعیت نرخ ارز یعنی هردلار 3هزار تومان مطرح شده است.
حال مشخص نیست افزایش قیمت بنزین در فازدوم هدفمندی یارانهها اجرایی خواهد شد یا خیر، هرچند که روز گذشته یکی از اعضا کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی خبر از قطعیت افزایش بنزین داده است.
گرانی قیمت بنزین قطعی است
"ایرج ندیمی" عضو کمیسیون تلفیق بودجه با اشاره به تصویب ۴۹ هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی در سال جاری از افزایش قیمت بنزین، نفتگاز و گاز CNG در سال جاری خبر داد.
این عضو کمیسیون تلفیق بهارستان در مورد تصمیمات کمیسیون تلفیق بودجه مجلس اظهار داشت: در این جلسه رقم 49 هزار میلیارد تومان درآمد از محل هدفمندی یارانهها برای سال جاری به تصویب رسید؛ در حالیکه پیشنهاد دولت رقم 120 هزار میلیارد تومان بود.
وی ادامه داد: به این ترتیب در مورد بنزین، نفتگاز و CNG با تغییر قیمت روبهرو خواهیم بود و در بقیه حاملهای انرژی به قیمت سال گذشته خواهد بود.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه 92 مجلس شورای اسلامی افزود: براساس این ارقام متوسط قیمت پیشنهادی با توجه به فوب خلیج فارس بنزین 460 تا 800، نفت گاز 200 تا 250 و CNG هم 200 تا 250 تومان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: درآمد محقق شده دولت از هدفمندی یارانهها در سال 91 رقمی حدود 28 هزار میلیارد تومان بوده است و مابقی آن را تا رقم مصوب در بودجه سال گذشته که 65 هزار میلیارد تومان را از محل دیگری تأمین کرده و از محل باز توزیع نبوده است.
باتوجه به اظهارات فوق این نماینده مجلس شورای اسلامی میتوان اذعان داشت که قیمت بنزین و گاز به عنوان اصلیترین حاملان انرژی قطعا افزایش خواهند یافت و مردم خود را برای این افزایش قیمت آماده کنند تا فردا روزی دچار بهت زدگی نشوند!
اما از آنجایی که ایران اسلامی ما به لطف برخی از دوستان همچنان کشور دقیقه90است نمیتوان به طور قطع و یقین سخن از این افزایش به میان آورد اما احتمال افزایش قیمت سوخت مصرفی و افزایش کیفیت آن وجود دارد.
در خاتمه و به رغم تمام صحبتهای ارائه شده در فوق امیدواریم اگر قرار به افزایش قیمت سوخت است، این اتفاق با کارشناسیهای دقیق رخ دهد تا فردا روزی با افزایش ناگهانی قیمت سایر اقلامهای مصرفی مواجه نشوریم چرا که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی، این افزایش قیمت موجبات افزایش بها سایر کالاها مورد استفاده خانوارهای ایرانی خواهد شد پس خواهشمندیم با کارشناسی این اقدامات را صورت دهید!!!
بازنگری در هدفمندی یارانهها ضروری است، افرادی که در این مملکت زندگی نمیکنند و سالی یک بار به ایران میآیند نباید یارانه بگیرند، این افراد در اروپا و آمریکا درآمد خوبی دارند؛ اما باز هم فرم پر کردهاند و یارانه میگیرند، با این حساب میلیونرهای ما هم یارانه بگیرند.
بازنگری در هدفمندی یارانهها ضروری است، افرادی که در این مملکت زندگی نمیکنند و سالی یک بار به ایران میآیند نباید یارانهبگیرند، این افراد در اروپا و آمریکا درآمد خوبی دارند؛ اما باز هم فرم پر کردهاند و یارانه میگیرند، با این حساب میلیونرهای ما هم یارانه بگیرند.
مسعود فروتن - کارگردان نمایشهای تلویزیونی - با اشاره به تورمزا بودن یارانه نقدی گفت: این عمل شتابزده انجام شده و عجلهای بود؛ رییس جمهور قبلی میخواست محبوبیت ایجاد کند و بگوید که به فکر قشر ضعیف و آسیبپذیر است اما این کار به شدت باید مورد بازنگری قرار گیرد.
مجری برنامه «یادگاری» با اشاره به موضوع «نه به یارانه نقدی» و لزوم اینکه باید این جریانات مورد حمایت قرار گیرند، گفت: افرادی مانند من که فکر میکنند نباید این یارانه را بگیرند باید خود را از این چرخه خارج کنند آنها باید بگویند که ما یارانه نمیخواهیم. من خودم شخصاً معتقد هستم که دارم خوب پول درمیآورم پس چرا باید زیادهخواهی کنم و ماهی مثلاً فلان تومان به گردن دولت خرج بگذارم؛ این حرکت و تفکر باعث میشود که ما به بودجه دولت کمک کنیم تا آن را در جای بهتری که به قشر ضعیف کمک میکند خرج کند. عدهای هم میگویند ما میگیریم و خودمان خرج نیازمندان میکنیم این افراد راست نمیگویند اگر درست میگویند این کارها را باید به دست دولت بسپاریم تا این کار را مدیریت و بازنگری کند.
معاون فرهنگی و پرورزشی آموزش و پرورش گفت: در سال آینده تعطیلی هیچ مدرسهای لغو نخواهد شد جز مدارسی که در طرح یک روز بدون کیف و کتاب هستند که تعداد آنها در سطح کشور محدود است.
معاون فرهنگی و پرورزشی آموزش و پرورش گفت: در سال آینده تعطیلی هیچ مدرسهای لغو نخواهد شد جز مدارسی که در طرح یک روز بدون کیف و کتاب هستند که تعداد آنها در سطح کشور محدود است.
حمیدرضا کفاش، معاون فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش در حاشیه مراسم افتتاح نمایشگاه مدرسه انقلاب که صبح امروز در مدرسه شهید مطهری برگزار شد در پاسخ به خبرنگار شبستان درباره جزییات لغو تعطیلی پنجشنبههای مدارس گفت: ساماندهی زمان آموزش در پنج روز به معنای تعطیلی مدارس نیست.
وی افزود: در متن قانون اصلا واژه تعطیلی را نداریم، بنابراین هماکنون در حال تنظیم برنامهها در این راستا هستیم که از سال آینده در تعدادی از مدارس کشور طرح یک روز شاداب و بانشاط را اجرا کنیم.
کفاش با بیان اینکه منابع این طرح را آموزش و پرورش تأمین میکند، اظهار کرد: از خانوادهها هیچ هزینهای را دریافت نمیکنیم البته ما هنوز برنامهای در این راستا تدوین نکردهایم.
وی ادامه داد: یک روز شاداب و بانشاط شامل برنامههای مختلف فرهنگی، ورزشی و فعالیتهای مربوط به خود دانشآموزان است.
کفاش افزود: اگر دانشآموزان در روز تعطیل فعالیتهای هنری را انجام ندهند پس چه زمانی آن را انجام خواهند داد، بنابراین برای سال آینده برای تعدادی از مدارس کشور به صورت داوطلبانه طرح یک روز بدون کیف و کتاب را اجرا میکنیم که همزمان پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش آن را ارزیابی میکند و اگر نتایج مثبت بود از سال بعد آن را به تعداد دیگری از مدارس گسترش میدهیم.
کفاش یادآور شد: هیچ طرحی در دوران حاجیبابایی وزیر آموزش و پرورش دولت دهم به صورت آزمایشی انجام نشده است و تمام طرحها به صورت سراسری اجرا شده است.
وی تأکید کرد: در دولت تدبیر و امید طرحها به صورت آزمایشی و در یک مقیاس کوچک اجرا میشود و نتایج را ارزیابی میکنیم که اگر مثبت بود آن را به صورت سراسری اجرا کنیم.
وی ادامه داد: در سال آینده تعطیلی هیچ مدرسهای لغو نخواهد شد جز مدارسی که در طرح یک روز بدون کیف و کتاب هستند که تعداد آنها در سطح کشور محدود است.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اگر در مدارس فعالیتهای شاد داشته باشیم دانشآموزان از روز پنجشنبه استقبال میکنند، بنابراین باید حالت خشک مدارس را حفظ کنیم و اگر دانشآموزان از تعطیلی استقبال میکنند به خاطر فضای خشک و بیمقدار مدارس است که باید این مشکل را حل کنیم.
وی افزود: نباید مشکلاتی را که در این راستا داریم بر دوش تعطیلات بیندازیم و با تعطیلکردن مدارس کمکاری خود را جبران کنیم در این صورت باید کلا درس مدارس را ببندیم.
کفاش در رابطه با حقالزحمه معلمان تصریح کرد: حق و حقوق معلمان را به طور کامل پرداخت میکنیم اما به معلمان گفتهاند که قرار است آنها یک روز اضافه به مدرسه بیایند در صورتی که اینگونه نیست و ما نمیخواهیم موظف معلمان را اضافه کنیم بلکه آنهایی که داوطلباند حقالزحمه جداگانه میگیرند.
شبستان
:: موضوعات مرتبط:
اخبار،
، :: برچسبها:
کدام مدارس پنجشنبه ها تعطیل نیست؟آموزش و پرورش,
مدرسه انقلاب,
تعطیلی,
مدارس,
نویسنده : مسعود , مهتاب
تاریخ : یک شنبه 13 بهمن 1392
عیدی 503 هزار تومانی کارکنان دولت که پیش از این معاون برنامهریزی رییسجمهور از آن خبر داده بود به روال سابق همراه با حقوق بهمن ماه واریز خواهد شد.
عیدی 503 هزار تومانی کارکنان دولت که پیش از این معاون برنامهریزی رییسجمهور از آن خبر داده بود به روال سابق همراه با حقوق بهمن ماه واریز خواهد شد.
طبق آخرین خبرها در صورتی که خزانهداری کل کشور مشکلی در تامین منابع برای پرداخت پاداش پایان سال کارکنان دولت نداشته باشد، عیدی 503 هزار تومانی نیز به همراه حقوق بهمن ماه به حساب کارکنان دولت واریز خواهد شد.
این در حالی است که پیش از این محمدباقر نوبخت - معاون برنامهریزی رییس جمهور- اعلام کرده بود که عیدی کارکنان دولت در سال جاری 503 هزار تومان است که در ایام اسفند به همراه حقوق بهمن ماه واریز میشود.
در عین حال عیدی در سال 90 حدود 350 هزار تومان و در سال 91 حدود 402 هزار و 500 تومان بود که همراه حقوق بهمن ماه به حساب کارکنان دولت واریز شد.
در سال 1390 به دلایلی از جمله کمبود نقدینگی بحثهایی مبنی بر اعطای سکه به کارکنان به جای پرداخت نقدی عیدی مطرح شد که با وجود اعلام آمادگی بانک مرکزی بی نتیجه ماند و عیدی 350 هزار تومانی به روال سابق ریالی پرداخت شد.
* عیدانه فقط یک بار بود
اما در سال گذشته در همین ایام بود که رییسجمهور وقت از واریز عیدانه 70 تا 90 هزار تومانی جدای از پاداش پایان آخر سال خبر داد به طوری که در اوایل اسفند ماه 91 این مبلغ با برداشت 2.7 میلیارد دلاری از منابع صندوق توسعه ملی به هر ایرانی یارانه بگیر تعلق گرفت به طوری که مبلغ 70 هزار تومان بر ای هر نفر به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. این در حالی است که به هر فرد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی حدود ۹۰ هزار تومان به عنوان کمک اقتصادی شب عید اختصاص یافت.
این عیدانه دولت دهم در حالی به حساب بیش از 75 میلیون ایرانی واریز و دولت یازدهم را بدهکار کرد که باید سالانه به همراه پرداخت سهم صندوق توسعه ملی از نفت دو درصد را نیز به عنوان بازپرداخت این بدهی تا سه سال از زمان برداشت باز پرداخت کند.
این در حالی است که دولت در سال جاری هیچ تصمیمی برای عیدانهای شبیه سال گذشته و بدهکار کردن خود ندارد به طوری که نوبخت در مورد اینکه آیا سبد کالای اعطایی دولت در دوماه پایان سال به نوعی همان عیدانه سال گذشته است، تصریح کرد: عیدانه تنها یک بار و آن هم در شرایط خاص خود در دولت گذشته پرداخت شد و ما هیچ تصمیمی برای پرداخت این عیدانه نداریم.
وی تاکید کرد: سبد کالا تقدیمی به مردم نیز جایگزین عیدانه سال گذشته نیست.
اقدام معلم مریوانی در تراشیدن سر خود برای اعلام همبستگی با دانش آموز بیمارش با بازتاب های گسترده ای در میان رسانه های خارجی روبه رو شده است.
اقدام معلم مریوانی در تراشیدن سر خود برای اعلام همبستگی با دانش آموز بیمارش با بازتاب های گسترده ای در میان رسانه های خارجی روبه رو شده است.
روزنامه پرتیراژ انگلیسی گاردین در گزارشی درباره معلم مریوانی نوشت: "تراشیدن سر، یک معلم ایرانی را به قهرمان ملی تبدیل کرده است."
گاردین اضافه کرد: علی محمدیان معلم منطقه مریوان پس از تراشیدن موهای سرش در اعلام همبستگی با یکی از دانش آموزان بیمارش به یک قهرمان ملی تبدیل شده است. علی محمدیان معلم مدرسه شیخ شلتوت در شهر کردنشین مریوان در غرب ایران است. این دانش آموزبه دلیل بیماری سختی ، موهایش ریخته بود و به همین دلیل از سوی سایر دانش آموزان در مدرسه، مورد آزار قرار می گرفت.
روزنامه های عربی الاهرام چاپ لندن و سایت های خبری الرای الیوم در لندن و العراق نت در بغداد نیز با ترجمه خبر گاردین، آن را به همراه عکس هایش منتشر کرده اند. این خبر در روزنامه های غربی نیز بازتاب گسترده ای داشته است.
این معلم در واکنش به این مسئله تصمیم گرفت موهای خود را بتراشد و پس از اندک زمانی همه دانش آموزان کلاس تصمیم گرفتند موهای سرشان را بتراشند به همین دلیل فشارها علیه دانش آموز بیمار متوقف شد.
این داستان در سراسر ایران منتشر شد. حسن روحانی رئیس جمهور ایران از این معلم به دلیل این اقدام او تقدیر کرد. دولت هم برای تامین هزینه های درمالی دانش آموز بیمار، اعلام آمادگی کرد.
تصاویر این معلم و دانش آموزانی که موهای خود را تراشیده اند برای نخستین بار از طریق فیس بوک منتشر شد . معلم مریوانی پس از تراشیدن سرش در کنار دانش آموز نشست و عکسی از خود را با این عبارت در فیس بوک منتشر کرد: " من و نیمای عزیز سرمون به مو حساسیت دارد."
خبرنگار تلویزیون دولتی ایران نیز از این اتفاق خبر تهیه کرد وزیر آموزش و پرورش هم از این معلم و دانش آموز دعوت کرد تا به تهران سفر کنند.
این معلم مریوانی می گوید: دانش اموزان از من حمایت می کنند و خنده به صورت همه برگشته است.
البته این خبر و انتشار نام مدرسه ای در ایران به اسم یکی از روحانیون برجسته الازهر مصر یعنی شیخ شلتوت باعث شد بسیاری از کاربران در رسانه های عربی، از چنین اقدامی نیز تعریف و تمجید کنند. شیخ شلتوت از روحانیون بزرگ اهل تسنن است که در زمینه تقریب میان مذاهب اسلامی فعالیت های زیادی را در کارنامه خود داشت.
شخصی به نام "عبدالله بن عبده" با انتشار نظر خود در سایت الرای الیوم نوشت: نام گذاری این مدرسه نشان دهنده فرهنگ متمدنانه است که هیچ کس به جز دارندگان قلب های مهربان و خلاق آن را نمی فهمند.
او اضافه کرد: نام گذاری یکی از مهمترین کشورهای اسلامی و یک شیعه به نام یکی از روحانیون الازهر باید با روح برادرانه و ایمانی وآگاهی به آن نگاه شود.
رییس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو کشور از کاهش قیمت خودروهای داخلی به دلیل تشدید رکود بازار خبر داد.
رییس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو کشور از کاهش قیمت خودروهای داخلی به دلیل تشدید رکود بازار خبر داد.
حسن زمانی افشار اظهار کرد: قیمت خودروهای داخلی نسبت به قیمتهای دو هفته پیش بین 200 هزار تومان تا یک میلیون کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه بیشترین کاهشقیمت مربوط به پژو پارس است، خاطرنشان کرد: قیمت این خودرو حدود یک میلیون تومان کاهش یافته است.
رییس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو کشور ادامه داد: قیمت سمند حدود 300 هزار تومان، پژو 405 حدود 400 هزار تومان و انواع پراید حدود 500 هزار تومان کاهش یافته است.
وی افزود: قیمت تندر 90 نیز افت حدودا 300 هزار تومانی را تجربه کرده است ضمن آنکه قیمت تیبا نیز حدود 200 هزار تومان کاهش یافته است.
زمانی افشار با بیان اینکه میزان خرید و فروش در بازار خودرو نسبت به دو هفته گذشته حدود 80 درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: مصرفکنندگان همچنان در انتظار کاهش قیمتها بوده و از خرید خودداری میکنند.
سال۸۹، یک سال بعد از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم، محمود احمدینژاد با یکی از اصلیترین مشکلات دوران ریاست جمهوری خود مواجه شد؛ مشکلی که خود نتوانست حل کند و به عنوان میراثی از دولت او برای دولت روحانی ماند: توانمندان مالی که همچون سطوح فرودست جامعه، کمک یارانهای دولت را به جیب میزدند.
در ادامه اجرای برنامه هدفمندی یارانهها و پرداخت پول به مردم، لازم بود بخشی از بدنه جامعه از قطار یارانهها پیاده شوند، شناسایی این افراد با توجه به عدم شفافیت اطلاعات در ایران کار سادهای نبود و نیست. در همان مقطع اگرچه احمدی نژاد گفته بود با کسانی که توانمند هستند مکاتبه کرده و از آن ها خواهش می کنیم از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند اما عملا هیچ وقت این اتفاق نیفتاد.
شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد دولت احمدی نژاد از اولین کسانی بود که سال 89 از دریافت یارانه انصراف داد
وزیران و معاونان دولت احمدی نژاد اردیبهشت ماه سال 89 در یک حرکت نمادین اعلام کردند که از دریافت یارانه انصراف میدهند خواستند ثروتمندان را ترغیب به انصراف از دریافت یارانه نقدی کنند اما پیش بینی احمد توکلی نماینده مردم تهران نزدیک به واقع بود که گفته بود کسی از دریافت یارانه انصراف نمی دهد. محمدرضا میرتاج الدینی معاون پارلمانی وقت احمدی نژاد از اولین کسانی بود که از دریافت یارانه انصراف داد و گفت که به عنوان یک شهروند این فرم اطلاعات اقتصادی را پر می کنم اما با این حال متقاضی دریافت یارانه نقدی نیستم و از دریافت یارانه نقدی انصراف می دهم. شمس الدین حسینی وزیر سابق اقتصاد و محمدرضا فرزین سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت احمدی نژاد، لطف الله فروزنده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور نیز از کسانی بودند که با وجود تکمیل فرم اطلاعات اقتصادی خانوار، از دریافت یارانه نقدی انصراف می دهند. حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات، سردار احمد وحیدی وزیر سابق دفاع، صادق محصولی وزیر پیشین رفاه و تامین اجتماعی، محمد عباسی وزیر سابق تعاون، علی سعیدلو رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی، مصطفی محمدنجار وزیر سابق کشور، سید مرتضی بختیاری وزیر سابق دادگستری، مسعود زریبافان رئیس سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران و علی اکبر صالحی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی به این جمع پیوستند اما این اتفاق نتوانست زنجیره انصراف از یارانه را تکمیل کند و در همانجا قطع شد.
حداد عادل از جمله نمایندگانی است که گفته است یارانه نمی گیرد
همه نمایندگان انصراف بدهند 150 نفر از نمایندگان مجلس یارانه می گیرند. این خبری بود که در بحبوحه تلاش دولت روحانیبرای حذف دهک های پردرآمد از دریافت یارانه منتشر شد. بسیاری از نمایندگان شاخص مجلس اما اعلام کردند که در زمره 140 نماینده مجلسی هستند که یارانه نمی گیرند. از جمله این ها غلامعی حداد عادل بود که اعلام کرد یارانه نمی گیرد و توصیه کرد که بهتر است اقشاری که نیاز واقعی به گرفتن یارانه ندارند از دریافت یارانه به صورت داوطلبانه انصراف دهند تا صرفهجوییها برای توسعه کشور هزینه شود. سه روز پیش کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به دولت پیشنهاد کرد که یارانه افرادی که درآمد سالانهشان بالای ۲۰ میلیون تومان میباشد، حذف شود و ثروتمندانی که یارانه میگیرند، ۳ برابر یارانه دریافتی جریمه شوند. براساس این پیشنهاد عین 290 نماینده مجلس باید از دریافت یارانه انصراف بدهند. سیدمحمد بیاتیان نماینده بیجار و حسنآباد به عنوان رئیس مجمع نمایندگان استان کردستان و عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معدن مجلس شورای اسلامی آخرین فیش حقوقی خود در مهر ماه امسال را در اختیار باشگاه خبرنگاران قرار داده بود که بر این اساس درآمد یک نماینده مجلس ماهیانه به طور متوسط، 32 میلیون و 930 هزار ریال؛ 3 میلیون و 293 هزار ریال، درآمد دارد.
این فیش حقوقی نشان می دهد که براساس مصوبه جدید کمیسیون تلفیق همه نمایندگان باید از دریافت یارانه انصراف بدهند
براساس این فیش ریز دریافتی این نماینده به این شرح است:
حقوق پایه: 30 میلیون و 934 هزار و 500 ریال؛ معادل 3 میلیون و 93 هزار و 450 ریال
عائلهمندی: یک میلیون و207 هزار و 200 ریال؛ معادل 120 هزار و 720 ریال
روندماه قبل: 744 ریال
حق اولاد: 603 هزار و 600 ریال؛ معادل 60 هزار و 360 ریال
حق ایثارگری و جانبازی: یک میلیون و 307 هزار و 800 ریال؛ 130 هزار و 780 ریال
جمع مزایا: 34 میلیون و 053 هزار و 844 ریال؛ معادل 3 میلیون و 405 هزار و 384 ریال
فاطمه دانشور یکی از ثروتمندترین زنان ایران و عضو شورای شهر تهران است که گفته است از دریافت یارانه نقدی انصراف می دهد
شورای شهری ها انصراف بدهند یکی از ثروتمندترین زنان ایران عضوی شورای شهر تهران هم هست. فاطمه دانشور در جلسه روز سه شنبه شورای شهر رسما اعلام کرد که به کمپین انصراف از دریافت یارانه پیوسته و از همکارانش هم خواست که این کار را بکنند. البته توصیه او شاید خیلی به مذاق همکارانش خوش نیامد. بعد از این پیشنهاد بلافاصله احمد دنیامالی - عضو دیگر شورای شهر تهران هم گفت: فقط شما نبودهاید که به این موضوع فکر کردهاید بلکه ما نیزاز خیلی قبلتر انصراف خود را اعلام کردهایم و محض اطلاع شما تعداد زیادی از اعضا از پیش انصراف دادهاندمهدی چمران هم به شوخی به او گفت: خوب شد که شما نگرفتید.
بعد از انتشار خبر انصراف روحانی از دریافت یارانه، یک منبع دولتی گفت که او هیچ وقت یارانه نمی گرفته است
روحانی پیشقدم شد انصراف نمادین حسن روحانی رئیس جمهور هم خود حاشیه هایی داشت. روز گذشته اعلام شد که او به کمپین انصراف یارانه نقدی که توسط مسعود نیلی مشاور ارشد رئیس جمهوری راه انداز شده است پیوسته و رئیس جمهور به عنوان اولین نفر از دریافت یارانه نقدی انصراف داده است. این خبر واکنش های مختلفی را به همراه داشت از جمله اینکه سوال پیش آمد که مگر روحانی تاکنون یارانه دریافت می کرد؟ اینچنین هم بود که یک منبع نزدیک به دفتر رییس جمهوری خبر منتشر شده در یکی از خبرگزاری های داخلی مبنی بر انصراف حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی از دریافت یارانه را بی اساس خواند و تاکید کرد: رئیس جمهوری از ابتدا برای دریافت یارانه ثبت نام نکرده است که اکنون انصراف دهد .
ملکه رانیا همسر عبدالله دوم پادشاه اردن عکسی از جشن تولد همسر و پسرش را در فیسبوک منتشر کرد.
عبدالله دوم متولد 30 ژانویه 1962 و پسرش هاشم متولد همین روز در سال 2005 است.
جان کری وزیر خارجه امریکا نیز پنجاه و دومین تولد پادشاه اردن را از طریق توییتر اینچنین تبریک گفت: " تولد پادشاه اردن عبدالله دوم و پسرش مبارک. سپاسگزارم که هرگز به نظر نمی آید که پیرتر شده ایم."
«سولوررزبورگ» طولانیترین پل عابر پیاده در اروپاست. با یک سیستم نورپردازی با LEDهای بسیار زیبا که توسط «ال جوسارکیتکتور» طراحی شده است. طرحی نوین و مدرن که مطابق با محیط اطراف آن است؛ این پل دارای طول 756 متر است.
«سولوررزبورگ» طولانیترین پل عابر پیاده در اروپاست. با یک سیستم نورپردازی با LEDهای بسیار زیبا که توسط «ال جوسارکیتکتور» طراحی شده است. طرحی نوین و مدرن که مطابق با محیط اطراف آن است؛ این پل دارای طول 756 متر است.
پس از پایان سفر خانم بنینو به تهران یکی از رسانه های اصولگرا طی خبری مدعی شد، که پیرامون موضوع حجاب وزیر امورخارجه ایتالیا فعل و انفعالاتی رخ داده و چون وی بر اساس پروتکل های متعارف ایران در این زمینه ها، حاضر به سر کردن روسری نشده است، وزیر خارجه کشورمان برخورد تندی انجام داده و خانم بنینو پس از ناراحتی بسیار اقدام به سر کردن روسری کرده است.
پس از پایان سفر خانم بنینو به تهران یکی از رسانه های اصولگرا طی خبری مدعی شد، که پیرامون موضوع حجاب وزیر امورخارجه ایتالیا فعل و انفعالاتی رخ داده و چون وی بر اساس پروتکل های متعارف ایران در این زمینه ها، حاضر به سر کردن روسری نشده است، وزیر خارجه کشورمان برخورد تندی انجام داده و خانم بنینو پس از ناراحتی بسیار اقدام به سر کردن روسری کرده است.
تاریخ این عکس 23 نوامبر 2013 است و در سایت رسمی کاخ سفید منتشر شده است. در این تصویر جان کری خبر نیل به توافق هسته ای با ایران در ژنو را تلفنی به رئیس جمهور آمریکا می دهد و همراهان باراک اوباما به شادی می پردازند
2 نفر از خانمهای کارگر تولیدی پوشاک به دلیل آتشسوزی از پنجرههای طبقه پنجم این ساختمان آویزان شده بودند که به دلیل ناتوانی در استقرار مستحکم خود به پایین پرتاب و جان خود را از دست دادند.
2 نفر از کارگران زن تولیدی پوشاک به دلیل آتشسوزی از پنجرههای طبقه پنجم این ساختمان آویزان شده بودند که به دلیل ناتوانی در استقرار مستحکم خود به پایین پرتاب و جان خود را از دست دادند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران گفت: بر اثر آتشسوزی در یک ساختمان ۵ طبقه تولیدی پوشاک در تهران، دو نفر از کارگران این تولیدی، جان خود را از دست دادند.
سیدجلال ملکی در گفتوگو با فارس، درباره آتشسوزی در یک ساختمان 5 طبقه تولید پوشاک واقع در خیابان جمهوری تهران اظهار داشت: در ساعت 11:33 دقیقه روز یکشنبه آتشسوزی در این ساختمان به سامانه 125 سازمان آتشنشانی شهر تهران اعلام و چند دستگاه خودروی آتشنشانی به محل حادثه اعزام شدند.
وی ادامه داد بررسی نشان داد در طبقه پنجم ساختمان 5 طبقه که کاملاً در امر تولید پوشاک فعالیت میکردند آتش شعلهور شده بود و 25 نفر در قسمتهای مختلف این ساختمان در بین شعلههای آتش گرفتار شده بودند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران بیان داشت: دو نفر از خانمهایی که در این تولیدی فعالیت میکردند به دلیل آتشسوزی از پنجرههای طبقه پنجم این ساختمان آویزان شده بودند که به دلیل ناتوانی در استقرار مستحکم خود به پایین پرتاب و جان خود را از دست دادند.
وی ادامه داد: بلافاصله نردبانهای آتشنشانی در جاهای مناسب مستقر و 8 نفر دیگر که در حال سقوط بودند را نجات دادند و 15 نفر دیگر نیز که در راهپلههای ساختمان گرفتار شده بودند توسط آتشنشانان نجات پیدا کردند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران یادآور شد: در این عملیات 3 نفر از مأموران آتشنشانی دچار آسیبدیدگی شده و به مراکز درمانی اعزام شدند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران بیان داشت: در ساعت 14 نیز عملیات به پایان رسید.
معاون ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت با تشریح جزئیات طرح ساماندهی کارتهای بنزین از آغاز دور جدید تبدیل سهمیه ویژه بنزین برخی از خودروها به سهمیه معمولی 60 لیتری از اول اسفند ماه سالجاری خبر داد و گفت: سهمیه ویژه بنزین خودرو موسسات آموزش رانندگی حذف شد.
همزمان با آغاز شمارش معکوس برای افزایش قیمت بنزین به بیش از 1000 تومان، دولت طرح جدید ساماندهی و حذف سهمیههای ویژه بنزین خودروها را کلید زده است.
از این رو، پس از حذف سهمیه بنزین 400 تومانی خودروها و موتورسیکلت ها و حتی سوزاندن کارت هوشمند بنزین این دسته از خودروها از ابتدای دی ماه، حال دامنه حذف سهمیههای ویژه بنزین دامن وانت بارها، آژانسهای مسافربری و خودروهای موسسات آموزش رانندگی را هم گرفته است.
در این بین دولت پیش بینی می کند با حذف سهمیههای ویژه بنزین برخی از خودروها از یک سو و افزایش قیمت بنزین از سوی دیگر به نوعی بتواند مصرف این فرآورده نفتی را برای سال 1393 مدیریت کند.
بر این اساس، از ابتدای اسفند ماه سالجاری دور جدید ابطال کارتهای هوشمند بنزین و یا تبدیل سهمیههای ویژه به سهمیه بنزین خودروهای شخصی آغاز خواهد شد.
جزئیات طرح جدید ساماندهی کارت بنزین خودروها
حسین هاشمی در گفتگو با مهر، درباره جزئیات طرح جدید ساماندهی کارتهای هوشمند بنزین گفت: در حال حاضر بیش از 23 میلیون کارت هوشمند بنزین برای خودروهای سواری شخصی، تاکسی، انواع موتورسیکلت، آژانسهای مسافربری و خودروهای عمومی و دولتی صادر شده است.
سرپرست معاونت صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت با اعلام اینکه پس از اجرای طرح سهمیهبندی بنزین تا کنون هیچ گونه پالایش و ساماندهی در خصوص کارتهای سوخت برای خودروهای عمومی انجام نشده است تصریح کرد: برخی از خودروهای عمومی همچون آژانس های مسافربری و موسسات اتومبیل کرایه در حالی سهمیههای بنزین 400 تومانی دریافت می کنند اما عملا در خدمت حمل و نقل عمومی نبوده و به مردم خدمات نمی دهند.
وی، افزود: حتی برای برخی از خودروها کارت هوشمند سوخت صادر شده و سهمیههای ویژه بنزین به صورت ماهانه دریافت می کنند اما بعضا این خودروها وجود خارجی ندارند و از رده خارج شده اند.
این مقام مسئول، یادآور شد: از این رو ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت بر اساس گزارش سازمان بازرسی کل کشور ساماندهی کارت سوخت خودروهای آژانس مسافر بری را در دستور کار قرار داده است.
معاون ستاد سوخت با یادآوری اینکه مطابق با گزارش سازمان بازرسی کل کشور از مجموع 230 هزار کارت هوشمند بنزین صادر شده برای آژانسهای مسافربری 50 هزار کارت سوخت اصلا در خدمت ناوگان حمل و نقل عمومی قرار ندارد بیان کرد: بر این اساس ستاد سوخت با همکاری وزات صنعت معدن و تجارت و وزارت نفت با ابلاغ دستورالعملهای لازم به اتحادیههای مربوطه سراسر کشور ساماندهی کارتهای هوشمند بنزین این دسته از خودروها را آغاز کرده است.
سهمیه ویژه بنزین کدام خودروها از اول اسفند میسوزد؟
هاشمی با بیان اینکه اتحادیهها و سازمانهای متولی آژانسها در سراسر کشور باید حداکثر تا 15 بهمن ماه با لیست مشخصات فردی و خودرویی افراد فعال در آژانسها را مطابق فرمهای مشخص به کارگروه ساماندهی مصرف بنزین ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت اعلام کنند از این رو رانندگان فعال در آژانسها باید تا تاریخ مذکور به این سازمانها و اتحادیه ها مراجعه کرده و اطلاعات خود را ارائه دهند.
این مقام مسئول با بیان اینکه ابتدای اسفند سالجاری سهمیه بنزین ویژه آن دسته از خودروهای آژانس ها که در طرح ساماندهی ثبت نام نکنند به سهمیه بنزین خودروهای شخصی تبدیل می شود.
وی با اعلام اینکه پس از دریافت اطلاعات از استانهای کل کشور یک پالایش و ساماندهی نهایی هم درباره کارتهای بنزین، خودروهای آژانس های مسافر بری در ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت انجام می شود تبیین کرد: در شرایط فعلی نظارت و بازرسیهای انجام گرفته در سطح جایگاههای سوخت نشان می دهد که برخی از خودروهای آژانسهای مسافربری سهمیه بنزین خود را در جایگاهها خرید و فروش می کنند.
هاشمی در پایان همچنین از تبدیل سهمیه ویژه خودروهای موسسات آموزش رانندگی به سهمیه بنزین خودروهای شخصی معادل 60 لیتر در ماه خبر داد و خاطر نشان کرد: سهمیه ویژه بنزین حدود 26 هزار دستگاه خودروی وابسته به موسسات آموزش رانندگی به سهمیه عادی 60 لیتری خودروهای شخصی تبدیل شده است.
مرتضی حیدری، مجری برنامه «مناظره» به همراه همسرش مهمان ویژه برنامه عیدانه شبکه یک در روز یکشنبه شد و با بینندگان درباره شرایط جدید زندگی اش صحبت کرد.
این مجری باسابقه و مطرح تلویزیون که تازه داماد هم محسوب می شود ضمن معرفی همسرش دکتر زهره کاظمی گفت: ایشان هم اکنون در مقطع فوق تخصص سرطان زنان مشغول تحصیل هستند و توسط یکی از همکاران پزشک به من معرفی شدند.
دکتر زهره کاظمی نیز با بیان این که اهل استان سیستان و بلوچستان است گفت: خانم دکتر مظاهری که در یکی از دانشگاه های فرانسه درس می خواندند و با آقای حیدری آشنایی داشتند ایشان را به من معرفی کردند. خوشبختانه آقا مرتضی در کارهایم خیلی به من کمک می کند. چون درس های من در حال حاضر خیلی سنگین است و مسوولیت هایم بیشتر شده است.
در این برنامه مستندی از زندگی مرتضی حیدری پخش شد که شامل گفتگویی با مادر این مجری محبوب می شد. مادر مرتضی حیدری در این مستند درباره ازدواج فرزندش گفت: هر وقت به او گفتم که چرا ازدواج نمی کنی پاسخ داد من می خواهم تحصیلم را ادامه بدهم. شاید باورتان نشود؛ من به اندازه این اتاق گل و شیرینی در خانه مردم برده ام.
احمدی نژاد رییس جمهور سابق کشور ما پس از سکوتی چندماهه، طی نامه ای ضمن انتقاد به محتوای گزارش روحانی خواستار انجام یک مناظره دراین باره با رییس جمهور شد. نظر شما چیست؟
ارائه گزارش صد روزه عملکرد دولت یازدهم توسط رییس جمهور محترم جناب آقای روحانی با واکنشهای مختلفی روبرو شده است. یکی از وعده های رییس جمهور در هنگام ایام رقابت انتخاباتی انجام اقدامات کوتاه مدت و فوری در طول صد روز بود که می بایست گزارش انجام آن به اطلاع مردم برسد. به علاوه رییس جمهور وعده داده بود به شکل شفاف و صادقانه وضعیت کنونی اقتصاد کشور را که نقطه عزیمت دولت کنونی است را برای مردم بیان کند.
رییس جمهور در گزارش خود نکاتی قابل تامل و بحث را درباره میراث اقتصادی که از دولت دهم به این دولت رسیده بیان کرد. مساله خالی بودن انبارها از کالاهای اساسی مانند گندم ، خالی بودن خزانه و استقراض از بانک برای پرداخت حقوق کارمندان، رکود تورمی ، رشد اقتصادی منفی 5.8% ، تورم بالای 40 درصد از مهم ترین نکاتی بود که رییس جمهور به آن اشاره کرد.
به علاوه روحانی درباره دولتهای نهم و دهم گفته بود":دولت گذشته از نظر درآمدهای ارزی و نفتی و غیردولتی پولدارترین دولت بود. مجموع درآمدهای نفتی و ارزی کشور در طول دولت گذشته به 750 میلیارد دلار رسید این در حالیست که همان دولت بدهکارترین دولت بود و به ما ارث رسید. "
اما اینجا نقطه پایان گزارش روحانی از وضعیت فعلی اقتصاد کشور نبود. روحانی به رشد چند برابری نقدینگی و بی انضباطی مالی دولت قبل اشاره کرد که به تورم مهار گسیخته منجر شد و از تاثیر نقدینگی حاصل از مسکن مهر سخن گفت که به تضعیف پول ملی ما منجر شده است.
به نظر شما آیا برگزاری چنین مناظره ای به مصلحت کشور و منافع ملی هست؟به نظر شما هدف احمدی نژاد از شکستن سکوت سیاسی چند ماهه اش چیست؟و آیا به نظر شما روحانی دعوت احمدی نژاد را برای مناظره می پذیرد و به راستی می توان به برگزاری چنین مناظره ای امیدوار بود؟
این گزارش در ابتدا با واکنش برخی وزرای سابق دولت آقای احمدی نژاد، برخی نمایندگان مجلس و سیاسیون روبرو شد. اما کمتر کسی گمان می کرد که خود آقای احمدی نژاد پس از سکوت سیاسی چندماهه اش وارد ماجرا شده و نه تنها به پاسخگویی ، بلکه به دعوت به مناظره در این باره اقدام کند. احمدی نژاد در نامه ای که در آن گزارش آقای روحانی را همراه با انتساب عناوین غیرمنصفانه و بیپایه» به دولتهای نهم و دهم می دانست، خطاب به رییس جمهور نوشت: " به احترام تقاضاهای بیشمار گروههای مختلف مردم و از جمله صاحبنظران سیاسی و اقتصادی، لازم دیدم که از جنابعالی دعوت نمایم تا در فضایی کاملاً دوستانه و صمیمی، در مناظرهای صریح، اصولی و روشنگر در منظر افکار عمومی، ابهامات و حقایق ناب را آنطور که هست، مورد تصدیق و تاکید قرار دهیم تا از فرصت برداشتن گامهای بلند و استوار در مسیر روبه جلوی کشور دریغ نشود. "
حال سوال اصلی اینجاست که به نظر شما آیا برگزاری چنین مناظره ای به مصلحت کشور و منافع ملی هست؟
به نظر شما هدف احمدی نژاد از شکستن سکوت سیاسی چند ماهه اش چیست؟
و آیا به نظر شما روحانی دعوت احمدی نژاد را برای مناظره می پذیرد و به راستی می توان به برگزاری چنین مناظره ای امیدوار بود؟ ...
بانوی سیاستمدار آنقدر سریع خودش را در میادین سیاسی نشان داد که در زمان نخست وزیری تونی بلر معاون وزیر او بود. او از سیاستمداران حزب " کارگر " انگلستان است که کارش را از سال 2000 به صورت جدی و پیگیر شروع کرد تا اینکه دست آخر در سال 2009 به عنوان نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی انتخاب شد.
نام "کاترین اشتون" این روزها با اتفاقات سیاسی کشورمان به نوعی گره خورده است. بانویی میان سال که در مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 نقش اساسی داشته است.
به گزارش سیتنا، به همین بهانه بر آن شدیم اطلاعات جالبی در خصوص ایشان و زندگی خصوصی اش برای کاربران گردآوری کنیم . اشتون 56 ساله برخلاف تصور همه در خانواده ای از قشر کارگر انگلیس متولد شد. اشتون با مدرک کارشناسی در رشته جامعه شناسی در سال 1977 از کالج بدفورد لندن، فارغ التحصیل شد و بعد از آن به سرعت دنبال بزرگترین علاقمندی زندگی اش یعنی مبارزه برای خلع سلاح های هسته ای رفت.
خیلی ها در انگلستان به او "بارونس اشتون " می گویند. او زمانی لقب "بارونس" را گرفت که از طرف تونی بلر، نخست وزیر سابق انگلستان در سال 1999 به عضویت مجلس اعیان درآمد، و اگرنه نه دارای خانواده ای اشرافی بود و نه شجره نامه ای که او را به خانواده سلطنتی انگلستان نسبت دهد. اشتون 56 ساله برخلاف تصور همه در خانواده ای از قشر کارگر و معدنچیان زغال سنگ شمال انگلیس متولد شد. برای همین زمانیکه وارد دانشگاه شد، خانواده اش بسیار خوشحال شدند چراکه وی اولین عضو خانواده اش بود که به دانشگاه راه پیدا کرد.
او اوایل دهه 1980 رئیس و بعدها خزانه دار و نایب رئیس یکی از گروه های ضد انرژی هسته ای در کمپین انگلیس با هدف خلع سلاح هسته ای بود.
بانوی سیاستمدار آنقدر سریع خودش را در میادین سیاسی نشان داد که در زمان نخست وزیری تونی بلر معاون وزیر او بود. او از سیاستمداران حزب " کارگر " انگلستان است که کارش را از سال 2000 به صورت جدی و پیگیر شروع کرد تا اینکه دست آخر در سال 2009 به عنوان نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی انتخاب شد.
وی زمانی کمیسر عالی اتحادیه اروپا در امور تجارت و بازرگانی بود اما حقوق او به اندازه اکنون نبود. کاترین در حال حاضر در میان سیاستمداران جهان به صورت رسمی یکی از بالاترین میزان های حقوق در جهان را دارد و حتی قرار است پس از سال 2014 که دوره ریاستش تمام می شود، تا سه سال پرداخت حقوقش ادامه داشته باشد.
روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی اعلام کرده که این عضو حزب کارگر انگلیس هر چند در اکتر سال آینده میلادی فعالیتش به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به پایان می رسد اما تا سال 2017 سالانه 133 هزار و 500 پوند معادل حدود 205 هزار دلار حقوق می گیرد که در مجموع سه سال حدود 400 هزار پوند یا حدود 614 هزار دلار می شود؛ یعنی با یک حساب سرانگشتی معلوم می شود که حقوق پایه سالانه خانم اشتون در حال حاضر رقمی حدود 373 هزار دلار یا ماهانه 31 هزار دلار است.
البته این رقم فقط رقم حقوق پایه است و می گویند اشتون در سال در مجموع حدود 503 هزار دلار حقوق دارد و این یعنی حتی از حقوق دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس هم بیشتر میشود. این وسط شوهر خانم اشتون از همه خوشحال تر است. همسر 66 ساله او "پیتر کلنر" روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی است که در حال حاضر مدیر یک وب سایت نظرسنجی معروف در انگلستان هم هست. آنها 25 سال پیش با هم ازدواج کرده اند و دو فرزند دارند.
حضور وینی مادیکیزلا-ماندلا دومین همسر ماندلا در مراسم عمومی یادبود قهرمان آفریقای جنوبی باعث جلب توجه رسانهها شده است.
مجله مهر، وینی که بسیاری او را با تصویر همراهی همسرش در هنگام آزادی از زندان پس از ۲۷ سال به یاد دارند زندگی جنجالی داشته و باعث دردسرهایی هم برای ماندلا شده بود.
وینی مادیکیزلا ـ ماندلا دومین همسر ماندلا به حساب میآید که حاصل ازدواج آنها دو دختر است. زمانی که دختر اول آنها ۱۸ ماه داشت دوران طولانی زندان ماندلا که بیشتر آن در یک سلول در جزیره روبن بود شروع شد. در طول دوران زندانی بودن ماندلا وینی توانست چند باری به ملاقات همسرش برود و به سختی هر بار نیم ساعت او را ببیند.
همسر جنجالی نلسون ماندلا در مراسم سوگواری
وینی ماندیکیزلا در ۲۲ سالگی با نلسون ماندلا، که در آن زمان یک وکیل دادگستری مبارز بود، آشنا شد. آنها که هر دو در جنبش مخالفت با نژادپرستی فعال بودند، در سال ۱۹۵۸ ازدواج کردند. نلسون ماندلا در سال ۱۹۶۲ به همراه گروهی از رهبران کنگره ملی آفریقا دستگیر و به حبس ابد محکوم شد. خود وینی ماندلا هم چند بار به خاطر فعالیت سیاسی علیه رژیم آپارتاید دستگیر شد. از جمله در سال ۱۹۶۹ به خاطر چاپ و پخش اعلامیه به زندان رفت.
همسر جنجالی نلسون ماندلا در مراسم سوگواری
هنگامی که نلسون ماندلا در سال ۱۹۹۰ به عنوان قهرمان جنبش مخالفت با تبعیض نژادی از زندان آزاد شد، آنها زندگی زناشویی ناآرامی را شروع کردند. وینی مدتی رهبری سازمان زنان کنگره ملی آفریقا را به دست داشت. حرف و حدیثها اما درباره تخلفات این همسر ماندلا بسیار زیاد بود. محافل سیاسی و هواداران ماندلا به او هشدار میدادند که فعالیتهای مشکوک همسرش به حیثیت سیاسی او لطمه میزند. علاوه بر پروندههای جنجالی، در حالی که شوهر وینی به اتهام تروریسم و خیانت در زندان جزیره روبن مشغول گذراندن حبس ابد بود، پدر او به سمت وزارت کشاورزی ترانسکی برگزیده شد. سرانجام این زوج پس از نزاعهای شدید، در سال ۱۹۹۲ از هم جدا شدند و در سال ۱۹۹۶ به طور رسمی طلاق گرفتند.
وینی ماندلا در سال ۲۰۰۳ در دادگاهی به خاطر دزدی و کلاهبرداری به شش سال زندان محکوم شد. همچنین اتهامهای مختلفی درباره سوءاستفاده او از سمت خود در کنگره ملی وجود داشت. پرونده قطور او شامال ۴۳ اتهام کلاهبرداری و ۲۵ مورد اختلاس و سرقت بانکی بود.
وینی که بیشتر از ۳۰ سال همسر ماندلا بود در دوران بیماری اولین رئیس جمهوری سیاهپوست آفریقای جنوبی همراه گراکا ماچل،بیوه ماندلا در کنار همسرش حضور داشت.
اگر تصمیم گرفتهاید دستی به موهایتان بکشید و تغییر حالتی در آن ایجاد کنید، بد نیست نگاهی به این 7 توصیه بیندازید
اگر تصمیم گرفتهاید دستی به موهایتان بکشید و تغییر حالتی در آن ایجاد کنید، بد نیست نگاهی به این 7 توصیه بیندازید: ....
1 - صافکردن موها با اتوی مو و سشوار باعث خشک و شکنندهشدن ساقه موها میشود اما آسیبی که این وسایل به موها میرسانند، بهمراتب خفیفتر از آسیب موادشیمیایی مختلفی است که برای صافكردن استفاده میشوند. بههمین دلیل بهتر است برای شرکت در مهمانیهای ماهیانه، بهجای صافکردن موها ی خود با موادشیمیایی، از اتوی مو با درجه حرارت متوسط یا سشوار کمک بگیرید.
2 - میتوانید بدون استفاده از موادشیمیایی، موهایتان را فر کنید. به اینترتیب که موها را با آب گرم بشویید، سپس با ابرهای استوانهای یا بیگودیهای ریز و درشت بپیچید و اجازه دهید که در همین حالت و بدون آسیبدیدن، خشک شوند. اصلا شاید موهای فر به شما نیاید بنابراین این روش میتواند بیعارضهتر باشد و جای پشیمانی برایتان باقی نمیگذارد.
3 - گاهی بهجای دستکاریکردن ظاهر موها با موادشیمیایی، میتوان از انواع كلاهگیس که در رنگها و مدلهای مختلفی هم موجود هستند، استفاده كرد.
4 - اگر محصولات شیمیایی صافکننده مو را بیش از اندازه روی موهایتان نگه دارید یا از محصولات نامناسب و نامرغوب استفاده کنید، حتما دچار عوارضی مانند سوختن پوستسر و پوستهپوستهشدن آن، ریزشمو و شکستهشدن تارهای مو خواهید شد بنابراین بهتر است برای صافکردن موها، از فردی باتجربه و محصولاتی باکیفیت، کمک بگیرید.
5 - هرگز موهایتان را همزمان با صاف یا فر کردن، رنگ نکنید چون انجام همزمان این دو کار باعث خشکی و شکنندگی بیش از حد تارهای مو میشود.
6 - بهتر است موهایتان را پیش از صاف یا فرشدن، حداقل به مدت 8 ماه رنگ نكنید و رنگ طبیعی خود را داشته باشند.
7 - اگر صافکنندههای موی شیمیایی زودتر از 6 تا 8 هفته یکبار استفاده شوند، میتوانند عوارض خطرناکی مانند ریزشموی شدید، ابتلا به موخوره و شکستن تارهای مو را به دنبال داشته باشند.
روزگاری به اشرف «اردک سیاه رضاشاه» میگفتند. اما بعدها یکی از روزنامهنویسان فرانسوی به او لقب «پلنگ سیاه» داده بود. لقبی که اشرف از شنیدنش خرسند شد.
اشرف پهلوی در روز چهارم آبان ماه سال 1298 هجری شمسی در محله سنگلج تهران، پنج ساعت پس از تولد برادرش محمدرضا به دنیا آمد.
پدرش رضاخان هنگام تولد او و برادرش هنوز در گمنامی به سر میبرد و در لشکر قزاق درجه سرهنگی داشت. مادرش تاجالملوک آیرملو یکی از مهاجران روسیه به شمار میآمد، که بعد از انقلاب بلشویکی همراه خانوادهاش به آذربایجان ایران نقل مکان کرده بود.
اشرف پهلوی در سن هفده سالگی به عقد علیمحمد قوام پسر ابراهیم خان قوامالملک شیرازی درآمد. ازدواج اشرف با علی قوام در فضایی آکنده از رنگ و بوی سیاسی، بدون پیشزمینههای عاطفی و اخلاقی لازم برای پیوند زناشویی، به اشرف پهلوی تحمیل شد. او از خاطره این ازدواج به تلخی یاد کرده و میگوید: « در حالی که پیراهن سفید به تن داشتم، در مراسم عروسی مشترکی که برای من و شمس برپا شده بود، تن به ازدواج دادم. اما اگر پیراهن سیاه پوشیده بودم، مناسبتر بود.»
ازدواج اشرف پهلوی با علیمحمد قوام بیش از شش سال دوام نیاورد و در سال 1322 رسماً به طلاق انجامید. حاصل این ازدواج شهرام است که نام خانوادگی پهلوینیا را برای خود برگزیده است.
در پی سفر اشرف پهلوی به مصر و آشنایی او با احمد شفیق، مقدمات ازدواج آنها فراهم آمد. احمد شفیق یک تاجر مصری بود. او پسر شفیق پاشا رئیس دفتر خدیو عباس حلمی بود، که بعد از انتخاب ملک فؤاد به سلطنت، از مصر تبعید و مقیم اروپا شد.
ازدواج اشرف پهلوی با احمد شفیق در سال 1322 صورت گرفت. اما این ازدواج نیز از آسیب زوال در امان نماند و آنها در سال 1329، یعنی نه سال پیش از طلاق رسمی با توافق دوجانبه از هم جدا شدند. احمد شفیق در سال 1355 بر اثر بیماری سرطان درگذشت و فرزندان او شهریار و آزاده، نام خانوادگی شفیق را برگزیدند.
سومین شوهر اشرف پهلوی، مهدی بوشهری است. پدرش جواد بوشهری از خانوادههای با نفوذ بوشهر به شمار میآمد. مهدی بوشهری سفیر سیار و رئیس هیئت مدیره فستیوالهای هنری بود. وی در اواخر عمر رژیم محمدرضا پهلوی، سازمان گسترش سینمایی را تأسیس کرد و چند فیلم سینمایی مشترک با شرکت هنرپیشگان معروف جهان، در ایران تهیه کرد.
در دوران سلطنت پهلوی هیچ زنی به اندازه اشرف در سیاست داخلی و خارجی نقشآفرین نبود. او نقش اصلی را در کودتای 28 مرداد 1332 بازی کرد.
وی در سیاستهای بینالمللی ایران هم دخالت داشت. به مسافرتهای خارجی متعددی میرفت و از طرف برادرش، مذاکراتی را با دولتهای متخاصم ایران انجام میداد. برای نمونه، اشرف در سالهای بعد یکی از چهرههای مهم در برقراری رابطه ایران با جمهوری خلق چین بود. او همچنین از سالهای دهه 1950 یکی از اعضای اصلی هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل محسوب میشد.
یکی از نخستین نقشههای او این بود که با استفاده از مطبوعات بتواند پایگاهی سیاسی برای محمدرضا پهلوی تدارک ببیند و برای این منظور با یافتن یک سردبیر مشتاق و با کمک مالی دربار، روزنامه اطلاعات را ارگان دربار ساخت.
اشرف پهلوی در رأس هرم تصمیمگیریهای سیاسی در کشور قرار داشت و در زندگی خصوصی برادرش دخالت میکرد و تا آنجا پیش میرفت که میان شاه و ملکهاش آتش نفاق میانداخت و همچنین در مورد تصمیمگیریها خط اصلی را میداد و عقیدهاش را به برادرش تحمیل میکرد و قدرتش به حدّی بود که محمدرضا پهلوی نمیتوانست در مقابل وی مقاومت کند.
روزگاری به اشرف «اردک سیاه رضاشاه» میگفتند. اما بعدها یکی از روزنامهنویسان فرانسوی به او لقب «پلنگ سیاه» داده بود.
لقبی که از شنیدنش خرسند میشد. اشرف در خاطرات خود اعتراف کرده است که از این عنوان خوشش آمده و آن را متناسب با خلقیات خود میداند. «البرتو بلیجی» یکی از روزنامهنگارانی که شرحی درباره زندگی اشرف نوشته، به وی لقب «امالفساد» داده است.
این لقب خشم اشرف را به دنبال داشت و به نظر وی از او جز یک بیمار جنسی با تمایلات سادیسمی، هیچ نکته مثبت دیگری ترسیم نشده است.
پس از دیدار رئیسجمهور و هنرمندان، یکی از خوانندگان هتاک که پیش از این، توهینهای پیدرپیاش به معصومین و به ویژه امام نقی (ع)، موجی از خشم و اعلام برائت را به راه انداخته بود، این بار زبان به توهین به هنرمندان حاضر در این دیدار گشود که بخش چشمگیری از سرمایه هنری کشور را تشکیل میدادند؛ توهینی که واکنشهایی را در پی داشته و خواهد داشت.
انگار همین دیروز بود که آهنگهای گوشخراش را با الفاظی جنسی همراه کرد و به امام علی النقی (ع)، امام دهم شیعیان و سپس امام زمان به عنوان اعتقاد مذهبی دویست میلیون انسان توهینهایی نمود که طبیعتاً از سوی هیچ روشنفکری آزادی بیان تلقی نمیشود، چرا که عقلانیت حکم میکند، آزادی بیان را آزادی توهین و تحقیر و... متصور نشد که اگر این دو را یکی کرد، ارزشهای نهفته در اصلِ آزادی گفتار به چالش کشیده میشود.
با این حال بسیاری از او دفاع کردند که این خواننده از «آزادی بیانش» استفاده کرده اما دریغ که این خواننده ذرهای به «آزادی عمل» و «آزادی بیان» اعتقاد ندارد و این فحاشیها صرفاً در راستای ایجاد ادله برای مقامات آلمان جهت پناهنده شدن بود و او دیگر میتوانست این ادعا را داشته باشد که شاید برخی به واسطه استفاده او از کلمات جنسی درباره اعتقاداتشان، با زبان معمول سراغش را نگیرند و بنابراین دولت آلمان بنا بر کنوانسیون ژنو مکلف است نه تنها زمینه اقامت آسان او را فراهم کند، بلکه از او حفاظت ویژه نیز داشته باشد!
این اتفاق گذشت و او پس از این فضای ملتهب، چندین بار نیز آهنگهایی با همان توهینهای گذشته به دیگران خواند که البته این بار نادیده گرفتن او از سوی افکار عمومی پاسخی به تکرار این رفتارها بود تا عملاً مشخص شود توهین مکرر بازخورد اجتماعی مکرر ندارد و شخص هتاک در گذر زمان به فراموشی سپرده میشود اما میتوان دایره هتاکی را هر روز گستردهتر ساخت تا اندکی این هتک حرمت با واکنش روبهرو شود و نباید فراموش کرد که هتاک تشویق شده از سوی عدهای، دلیلی نمیبیند که حد و مرزی بشناسد!
این خواننده هتاک پس از دیدار بخش گستردهای از جامعه هنری ـ که چهارشنبه شب با دکتر حسن روحانی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در تالار رودکی برگزار شد ـ برای آنکه فرصت هتاکی را از دست ندهد، به جای خواندن ترانه هتاکانه، بلافاصله جملاتی مملو از عبارات جنسی را حواله برخی هنرمندان کرد و عبارات مشمئزکنندهای را مسلسلوار کنار هم چید که مخاطب را به شدت متأثر میساخت؛ رویدادی انتحاری از سوی این هتاک علیه اکثریت هنرمندان کشور بود.
او بدترین الفاظ را نثار جمعی از هنرمندان کرد که چهرههایی چون شهرام ناظری، لوریس چکناواریان، کامبیز درم بخش، محمود دولت آبادی، هوشنگ مرادی کرمانی، قطب الدین صادقی، رخشان بنی اعتماد، پوران درخشنده، مسعود کیمیایی، محمد سریر، شاهین فرهت، محمد علی بهمنی، فاضل نظری، علیرضا قربانی، عبدالجبار کاکایی، تهمینه میلانی، هادی مرزبان، یدالله صمدی، ابراهیم حقیقی، مجید میرفخرایی، امین تارخ، کیانوش عیاری، علی نصیریان، داوود رشیدی، شهاب حسینی، پیمان قاسم خانی، کیوان کثیریان، لاله اسکندری، سحر دولتشاهی، محبوبه بیات، محمدرضا فروتن، فریبرز عربنیا، پانتهآ بهرام، مهناز افشار، افسانه بایگان، ویشکا آسایش، حبیب رضایی، اشکان خطیبی، ترانه علیدوستی، هانیه توسلی، منوچهر محمدی، همایون اسعدیان، فرهاد توحیدی، باران کوثری، صابر ابر، فرشته طائرپور، رضا امیرخانی، منوچهر والیزاده، خشایار اعتمادی، محسن یگانه، فرزاد فرزین، عبدالله اسکندری در میانشان بودند!
جرم این جمع نیز برخورداری از عقلانیت و دیدار با رئیس جمهور بود که ظاهراً برای این هتاک که پلی پشت سرش برای بازگشت نمیبیند، بزرگترین جرم در حق بشریت است تا حدی که ایشان را «هنربند» بخواند و سپس در جملاتی پیاپی به فحشای گفتاری مشغول شود و بدین طریق خود را اندکی تخلیه کند؛ اتفاقی که البته با واکنشهایی در سطح شبکههای اجتماعی همراه شد. با این حال برخی هنرمندان شاخص حاضر در این جمع، در تماسِ خبرنگار «تابناک» شأن خود را بالاتر از آن دانستند که درصدد پاسخ دادن به هتاکیهای مذکور و دهان به دهان شدن با چنین جوانی برآیند و چاره درد امثال او را بیتوجهی خواندند و توجه بیش از حد به او را نشانه بردش تلقی کردند.
شاید بهتر باشد آن دسته نیز که قضاوت درستی درباره این خواننده هتاک نداشتند و اکنون دریافتهاند با چه موجود مشئزکنندهای روبهرو هستند که خاک به خورشیدِ وجودِ پرچمداران فرهنگ مملکتش میپاشد، واکنش مناسبی در این زمینه داشته باشند و در حافظهشان، او را دفن کنند تا بدین سان گرد فراموشی باعث شود برخی درصدد برنیایند تا هتاکیِ موزون را سبک خود قرار دهند و تصور کنند با خرابکاری در چاه زمزم به شهرت جهانی میرسند!
میشل اوباما روز جمعه 50 ساله شد ولی مهمانی تولد او روز شنبه در کاخ سفید برگزار شد. البته لیست مهمانان را افشا نکردند مگر تعداد کمی از مهمانان که هنگام رسیدن به مهمانی عکس شان گرفته شد
میشل اوباما روز جمعه 50 ساله شد ولی مهمانی تولد او روز شنبه در کاخ سفید برگزار شد. البته لیست مهمانان را افشا نکردند مگر تعداد کمی از مهمانان که هنگام رسیدن به مهمانی عکس شان گرفته شد، که یکی از مهمانان مشهور بیانسه بود که گویا قرار بود در مهمانی اجرا داشته باشد.
به گزارش پرشین وی نکته بسیار غیرمعمول در این مهمانی آن بود که از مهمانان خواسته شده بود پیش از شرکت در مهمانی، غذا صرف کنند و بیایند.
تصاویر دیده نشده از میشل اوباما به مناسبت تولد 50 سالگی اش
میشل اوباما در 17 ژانویه 1964 با نام میشل لاواگن رابینسون در شیکاگو، النویز به دنیا آمد.او در بخش جنوبی شهر در یک آپارتمان یک خوابه بزرگ شده است. او یک برادر بزرگ تر از خود به نام کریگ دارد. به گزارش پرشین وی میشل و برادرش در سن 4 سالگی خواندن را یاد گرفتند و در خانه شان به عنوان سرگرمی کتاب می خواندند و یا مونوپولی بازی می کردند.
او از دانشگاه پرینستون فارغ التحصیل شد و در آنجا علوم آفریقایی و جامعه شناسی می خواند. میشل و باراک اوباما در سوم اکتبر 1992 در کلیسایی در شیکاگو ازدواج کردند و اکنون صاحب دو دختر هستند.
تصاویر دیده نشده از میشل اوباما به مناسبت تولد 50 سالگی اش
درست زمانی كه مردم سرگرم اخبار ساكتین و كاسبین فتنه بودند، كاسبان و ساكتان تحریم، در جایی دیگر بدون دغدغه كار خود را پیش میبردند...
تا همین چند سال پیش هر دهه یك پرونده بزرگ فساد مالی و اقتصادی خودنمایی میكرد و همگان را مبهوت حجم و ابعاد و اندازه میساخت اما حالا اگر نه هر هفته كه هر ماه یك پرونده فساد اقتصادی ایران در گوشهای از جهان گشوده میشود.
پروندهای كه هم اینك پیشروست، فاصلهای عظیم با بزرگترین پرونده فساد اقتصادی ایران، یعنی پرونده سوءاستفاده سه هزار میلیارد تومانی مهآفرید خسروی دارد. قضیه این بار نه بر سر سه هزار میلیارد تومان كه بر سر 87 میلیارد یورو است. یعنی با احتساب قیمت چهار هزار تومان برای هر یورو، این پول معادل 348 هزار میلیارد تومان میشود؛ بیش از صد برابر رقم پرونده بزرگترین فساد اقتصادی ایران.
البته این تمام ماجرا نیست. علاوه بر این رقم، قاچاق یك و نیم تن طلا، احتمالا كوه یخی است كه از آب بیرون زده است. رضا ضراب تاجر 29 ساله ایرانی كه نامش در میان اوراق این پرونده به چشم میخورد كسی است كه برخی از وی به عنوان عامل دور زدن تحریمها یاد كردهاند. درست مثل بابك زنجانی. همان مرد جوانی كه این روزها سروته همه اخبار درباره اقتصاد و سیاست و ورزش و سینما به وی گره میخورد اما همچنان تبلیغات شركت هواپیماییاش هر شب در ساعات پربیننده پخش میشود و میگویند چك عظیمالمبلغ تامین اجتماعی را نیز باز پس نداده است. ایران و تركیه فراز و نشیب های فراوانی در روابط تاریخی خود داشتهاند اما این بار، در شرایطی كه بسیاری از ایرانیان پای شبكه «جم تی وی» مثلثهای عشقی پوچ و زندگی تجملاتی قهرمانان تركیهای را پیگیری میكنند، معلوم میشود پول ایران حتی در جیب وزرای این كشور نیز قرار گرفته است. داستان این بار فراتر از مثلثهای عشقی است. قصه قصه پول است و سوء استفاده. تنها پای سوم مثلث پولی بابك زنجانی و رضا ضراب، هنوز رخ ننموده است. در اخباری كه در روزنامههای تركیه درباره این ماجرا منتشر شده است نامهای مهمی خودنمایی میكند. در میان اخبار این پرونده نام بانك ملی این بار نیز میدرخشد. با رو شدن این ماجرا انگار پازل فرار خاوری از ایران نیز در حال كامل شدن است و میتوان حدس زد وی نه برای سه هزار میلیارد تومان كه چند سنگ از كوهی بزرگ بود و اتفاقا از ایران هم خارج نشده بود، كه برای پولهای بزرگتر از این و ماجراهایی پیچیدهتر فراری زودهنگام را طراحی كرد. بر اساس اطلاعات منتشر شده این پول در فاصله سال های 2009 تا 2012 از ایران خارج شده است و خاوری در مهرماه سال 1390، برابر با سپتامبر 2011 از ایران خارج شده است. به این ترتیب وی اطلاعات ذیقیمتی در خصوص این پرونده نیز در دل دارد. به نظر میرسد در پس شرایط غیرعادی تحریم برای مردم كشورمان، شرایطی غیرعادی اما شیرین، برای عدهای قلیل نیز رقم خورده است. هر چند 4ماهی از پایان دولت احمدینژاد میگذرد اما این طور به نظر میرسد كه این دوران، دوران یك دولت نبود. دولت پیشین در قامت صد دولت با اختیاراتی عجیب و غریب و تصمیماتی عجیب و غریبتر ظاهر شد و حالا رو شدن گوشه گوشه پروندههای ریز و درشت فساد اقتصادیاش در اینجا و آنجای جهان، ابهت اعداد را برای افكار عمومی از میان برده است. اینجاست كه معلوم میشود بحران دولت یازدهم نه مسكن مهر است و نه پرداخت نقدی یارانهها. وقتی در سه سال 87 میلیارد یورو، یعنی بیش از تمام پول حاصل از فروش نفت در یك سال، آن هم قبل از تحریم، از ایران خارج میشود، كسری هزار میلیارد تومانی برای پرداخت یارانه نقدی طبیعتا مشكلی پیش پا افتاده میشود. در میان 49 نفری كه در پرونده فساد اقتصادی در تركیه دستگیر شدهاند نام فرزندان چند وزیر این كشور نیز به چشم میخورد. میگویند وزرای مذكور استعفا دادهاند و از حضور در افكار عمومی پرهیز دارند.حالا باید دید این پرونده با كدام مقامات و مسئولان ایرانی گره میخورد كه اگرچنین شود عزمی برای خجالت از مردمی كه فشار سنگین تحریم را با تمام وجود تحمل كردند، وجود دارد؟
باراک اوباما پدر برای اولین و آخرین بار و پیش از بازگشت همیشگی به کنیا با رئیس جمهور آینده آمریکا در هاوایی در سال 1970 دیدار کرد. در این ملاقات، مادر اوباما هم حضور داشت.
باراک اوبامادر جریان یکی از مصاحبههایش مادرش را «تأثیرگذارترین فرد در سالهایی که شخصیتم شکل میگرفت» توصیف کرد و افزود «ارزشهایی که او به من آموخت همچنان معیارهای من برای چگونگی عملکرد در دنیای سیاست هستند». مادر باراک اوباما، مردمشناسی آمریکایی بود که در زمینهٔ مردمشناسی اقتصادی و توسعهٔ روستایی تخصص داشت. دانهام در شهر ویچیتا در ایالت کانزاس به دنیا آمد و دوران کودکی را در ایالتهای کالیفرنیا، اوکلاهاما، تگزاس، و کانزاس و دوران نوجوانی را در جزیرهٔ مرسر در ایالت واشینگتن و اکثر دوران بزرگسالی را در هاوایی و اندونزی سپری کرد.
پدر و مادر باراک اوباما
دانهام در پردیس مانوا و مرکز شرق–غرب دانشگاه هاوایی به تحصیل پرداخت و مدرک کارشناسی جامعهشناسی یا ریاضیات، و مدارک کارشناسی ارشد و دکترای جامعهشناسی را از همانجا اخذ نمود. با توجه به علاقهای که به صنایع دستی و بافندگی داشت و نیز اینکه میخواست دربارهٔ نقش زنان در صنایع خانگی بیشتر بداند، تحقیقاتش را بر روی کار زنان در جزیرهٔ جاوه و بلکاسمیتینگ اندونزی متمرکز کرد.
هنگامی که به عنوان مشاور در سازمان توسعهٔ بینالمللی آمریکا کار میکرد، طرحهایی برای اعطای وامخرد (microcredit) جهت رفع معضل فقر در جوامع روستایی ارائه داد. دانهام همچنین به استخدام بنیاد فورد در جاکارتا درآمد و مشاور بانک توسعهٔ آسیایی در پاکستان بود. در اواخر عمرش، به همکاری با بانک رکیات اندونزی مشغول شد و کمک کرد تا تحقیقات و پژوهشهایش را در بزرگترین طرح سرمایهگذاری خرد در جهان به کار گیرند. پس از آنکه پسرش، باراک اوباما، رئیسجمهور ایالات متحده شد کارهای دانهام دوباره مورد توجه قرار گرفت: دانشگاه هاوایی اجلاسی دربارهٔ پژوهشهای او برگزار کرد، نمایشگاهی از کلکسیون منسوجات باتیکی اندونزیایی او در چندین شهر ایالات متحده برگزار شد، و انتشارات دانشگاه دوک کتاب گذراندن زندگی علیرغم همهٔ مشکلات: صنایع روستایی در اندونزی را بر مبنای رسالهٔ ۱۹۹۲ دانهام منتشر کرد.
پدر و مادر باراک اوباما
باراک اوباما پدر برای اولین و آخرین بار و پیش از بازگشت همیشگی به کنیا با رئیس جمهور آینده آمریکا در هاوایی در سال 1970 دیدار کرد. در این ملاقات، مادر اوباما هم حضور داشت. باراک اوباما در جریان یکی از مصاحبههایش مادرش را «تأثیرگذارترین فرد در سالهایی که شخصیتم شکل میگرفت» توصیف کرد و افزود «ارزشهایی که او به من آموخت همچنان معیارهای من برای چگونگی عملکرد در دنیای سیاست هستند».
اگر به سایت مراجعه کردید و اسم مرا جستجو نمودید از دیدن عکس جوانی من تعجب نکنید. همان عکس 18 سال قبل را استفاده کرده اند که در سوابقشان بوده است.
ظریف در فیس بوک نوشت: در دهه هفتاد شمسی که چندین سال به عنوان معاون وزیر خارجه در این اجلاس شرکت می کردم فرصت داشتم که از برخی از این جلسات استفاده کنم ولی امسال متاسفانه فرصتی فراهم نشد.اگر دوست داشتید راجع به برنامه ها و شخصیت های شرکت کننده در اجلاس امسال بیشتر بدانید می توانید به سایت مجمع جهانی اقتصاد مراجعه کنید. اگر به سایت مراجعه کردید و اسم مرا جستجو نمودید از دیدن عکس جوانی من تعجب نکنید. همان عکس 18 سال قبل را استفاده کرده اند که در سوابقشان بوده است.
احتمال توزیع سبد کالایی طی دو روز آینده / اطلاع از چگونگی دریافت سبد کالا با پیامک
براساس تصمیم گیریهای انجام شده در وزارت صنعت، معدن و تجارت این احتمال وجود دارد که طی دو روز آینده سبد کالایی توزیع شود. دیروز در جلسهای با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون توسعه بازرگانی داخلی وی و برخی دیگر از معاونان و مدیر کلها احتمال توزیع سبد کالایی فردا دوشنبه هفتم بهمن ماه و یا سه شنبه هشتم بهمن ماه اعلام شده است.
یکی از مسوولین وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد که زمان توزیع سبد کالایی به احتمال قوی طی دو روز آینده خواهد بود.
وی همچنین با اعلام این خبر که کلیه کالاهای سبد کالایی تامین شده است بیان کرد: برخی اخبار منتشر شده مبنی بر عدم تهیه روغن موجود سبد کالایی بوده است که در حال حاضر تاکید می کنیم تمامی اقلام آماده توزیع است.
به گزارش ایسنا، همچنین در طی این جلسه سامانه ارائه سبد کالایی تعریف شده و بر این اساس متقاضیان می توانند به چهار روش برای دریافت سبد کالایی اقدام کنند. این چهار روش عبارتند از: با ارسال کدملی به شماره پیامک 5000499 و یا تماس با شماره گویای 09612 و یا شماره #799* از شماره تلفن همراه اول و یا مراجعه به سایت www.yaranehkala.ir از آخرین وضعیت خود اطلاع یابند، البته این روشها پس از دستورات مقامات ذیربط در سریعترین زمان ممکن به صورت کامل فعال شود.
سرپرستان خانوار برای تحویل سبد کالا باید کارت اعتباری ارائه دهند
سرپرستان خانوار مشمول دریافت سبد کالای حمایتی دولت مکلفند تا در زمان مراجعه و تحویل سبد کالایی خود، حتما کارت ملی و کارت عابر بانک متصل به حساب یارانه های خود را نیز به همراه داشته باشند؛ در غیر این صورت سبد کالایی به آنها تحویل نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، روز شمار ارایه اولین سبد کالای حمایتی دولت آغاز شده است و تا کمتر از ده روز دیگر، این سبد کالایی مطابق با وعده های داده شده در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. هر یک از سرپرستان خانوار مشمول این طرح باید با مراجعه به شبکه های توزیع منتخب و تعیین شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سبد کالایی خود را دریافت کنند.
در این میان، هر یک از سرپرستان خانوار باید در زمان مراجعه به فروشگاههای منتخب، حتما کارت ملی و کارت عابربانک متصل به حساب یارانه ها را نیز به همراه داشته باشند، در غیر این صورت از ارایه سبد کالایی به آنها خودداری خواهد شد.
سبد کالای حمایتی دولت در بهمن ماه، شامل 10 کیلوگرم برنج هندی، 4 کیلوگرم مرغ، 2 بطری 900 گرمی روغن، 2 بسته 400 گرمی پنیر و 2 بسته 16 عددی تخم مرغ است که قرار است تا 15 بهمن ماه در سراسر کشور توزیع شود.
علاوه بر این، دولت در اسفندماه نیز یک سبد کالایی دیگر به مردم ارایه خواهد کرد که ممکن است اقلام مذکور یا اقلام جدیدی به آن ملحق شود که به گفته بهمن حاج علی، مدیر اجرایی طرح سبد کالایی، حتما ترکیبی از مواد پروتئینی، نشاسته، لبنی و چربی خواهد بود.
در این میان اگر هنگام مراجعه یک سرپرست خانوار، برخی از اقلام کالایی سبد در فروشگاه موجود نبود، حتما سرپرست خانوار می تواند مجدد به فروشگاه مراجعه و اقلام جامانده را تحویل بگیرد.
بازار بورس تهران که تا چند ماه پیش یکی از پرسود ترین و پررونق ترین بازارهای ایران بود چند هفته ای هست که روزهای تاریک و پر ضرر و زیان را سپری میکند ؛ چند هفته پیش در حالی که همه منتظر شکسته شدن مرز 90.000 واحد بودند شاخص بورس تا 89.500 واحد افزایش یافت ولی به 90.000 واحد نرسید و هم اکنون حدود 1 ماه است که شاخص بورس حدود 10.000 واحد کاهش یافته و از حدود 90.000 واحد به حدود 80.000 واحد رسیده.
نمودار بالا کاهش شاخص بورس طی 1 ماه اخیر را نشان می دهد ؛ اما در همین حال برخی از کارشناسان تکنیکال معتقدند که ممکن است در چند هفته آینده مجدداً بورس مسیر رشد و افزایش را پی بگیرد.
امروز نیز مانند روز های گذشته بورس با کاهش حدود 1 درصدی همراه بود و با ۷۷۶.۴ واحد کاهش به ۸۱۸۹۳.۹ واحد رسید.
نماد هایی که بیشترین تاثیر را بر بازار امروز داشتند به صورت زیر هستند :
بیشترین افزایش : تهران شيمي (شتهران) بیشترین کاهش : ح . ليزينگ ايران (وليزح) برترین تقاضا : داروسازيزهراوي(دزهراوي) برترین عرضه : گروه مپنا (سهامي عام)(رمپنا)
همچنین آمار معاملات بازار به این شکل خلاصه شده :
مجموع حجم معاملات ۳۹۱,۷۲۴,۳۵۱ سهم مجموع ارزش معاملات ۱,۶۹۷,۶۶۹ میلیون ریال جمع تعداد معاملات ۵۶۹۲۳ معامله ارزش بازار ۴,۰۲۷,۶۶۲ میلیارد ریال
لغو تحریم شرکت نفت و نفتکش ایران و جزئیات شرایط صادرات نفت
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش با اشاره به خروج نام این شرکت و شرکت ملی نفت ایران از لیست تحریم خزانه داری آمریکا، جزئیات شرایط جدید صادرات طلای سیاه ایران به مقصد 6 مشتری سنتی ایران شامل چین، هند، ترکیه، تایوان، ژاپن، کره جنوبی را تشریح کرد.
علي اكبر صفايي در گفتگو با مهر درباره آثار تعلیق برخی از تحریمهای نفتی پس از توافق ایران و گروه 1+5 گفت: از اين پس مانعی در ارائه پوششهاي بیمهاي، خدمات بانکی و دیگر خدمات مرتبط با کشتیرانی بینالمللی به ویژه برای حمل دریایی محمولههای نفت خام و فرآوردههای نفتی ایران وجود ندارد.
مديرعامل شركت ملي نفتكش ايران با اعلام اینکه در شرایط فعلی برخی از محدودیتهای بینالمللی برای صادرات و حمل دریایی نفت خام ایران به 6 مشتری سنتی نفتی کشور وجود ندارد، تصریح کرد: بر اساس راهنمای اجرایی طرح اقدام مشترک توافق شده میان ایران و گروه 1+5 که 20 ژانویه (30 دی ماه 92 ) توسط دولت آمریکا منتشر شده از اين تاریخ تحریم های مرتبط با صادرات نفت ایران به حالت تعلیق در ميآيد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه دامنه این تعلیق تحریمها بخشهاي حمل و نقل، بیمه و همچنین نقل و انتقالات مالی را هم در بر می گیرد، تصریح کرد: بر اساس این راهنما شرایط تعلیق شامل حال اشخاص (حقوقی و حقیقی) که قبلا در لیست تحریم خزانه داری آمریکا قرار گرفته اند نمیشود اما نفتکش و شرکت ملی نفت ایران به صراحت از این قاعده مستثنی شدهاند.
به گفته صفایی، از اين پس مانعی در ارائه بیمه، خدمات بانکی و دیگر خدمات مرتبط با کشتیرانی بینالمللی برای شرکت ملی نفتکش ایران به منظور حمل نفت خام کشور به 6 کشور چین، هند، ترکیه، تایوان، ژاپن، کره جنوبی در سقف تعیین شده وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران در خصوص تعليق تحريم پوششهاي بيمه اي و کلوپهای پی اندآی عضو گروه بینالمللی هم توضیح داد: پیش بینی میشود تا این کلوپها نیز به زودی اقداماتی را به منظور هم راستا شدن با سیاستهای اجرایی دولت آمریکا اتخاذ كنند.
این مقام مسئول درباره اقدامات شركت ملي نفتكش پس از تعلیق برخی از تحریمهای نفتی بیان کرد: اگرچه این تعلیق چراغ سبزی برای نفتکش ایران است اما توقع ما بازگشت سریع نفتکش به بازار بینالمللی و حمل و نقل نفت به تمامی اقصی نقاط جهان علاوه بر 6 کشور آسیایی است.
مدير عامل شركت ملي نفتكش ايران ادامه داد: حضور نفتکش در بازار بینالمللی حمل و نقل دریايی با استاندارد قابل قبولی که دارد منافع زیادی نه تنها برای کشورهای وارد کننده نفت و محصولات نفتی آن بلکه برای شرکتهای بزرگ نفتی و صنعت نفت بینالمللی به دنبال خواهد داشت.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفتکش در پایان خاطرنشان کرد: تا زمانیکه امکان حضور شرکت ملی نفتکش برای بازگشت به بازار بینالمللی فراهم شود، این شرکت همچنان تحت حمایت برای حمل محمولههای صادراتی نفتی کشور قرار دارد.
چرا این بار نیز دلار به سطحی پایین تر از ۲۹۰۰تومان نرسید؟ به نظر می رسد رییس کل بانک مرکزی چندان تمایلی به این کاهش نرخ ارز ندارد.
روز سی ام دی ماه مصادف بود با اجرایی شدن گام اول توافقنامه ژنو. بازار ارز و مردم از مدت ها پیش انتظار چنین روزی را می کشیدند. همانطور که قابل پیش بینی بود، نرخ ارز توانست در کاهشی ۵۰تومانی خود را به نرخ ۲۹۰۰ تومان برساند. اما این کاهش چندان دوامی نداشت.
در روز اول بهمن ماه نرخ دلار با صعودی دوباره خود را به قیمت ۲۹۵۰ تومان رساند و سرانجام در روز ۲بهمن ماه، خود را در محدوده قیمتی ۲۹۶۵تومان تثبیت کرد. اما چرا این بار نیز دلار به سطحی پایین تر از ۲۹۰۰تومان نرسید؟ به نظر می رسد رییس کل بانک مرکزی چندان تمایلی به این کاهش نرخ ارز ندارد.
در همین زمینه، غلامرضا کیامهر، کارشناس حوزه بانک می گوید: «همانطور که در ارتباط با تورم پدیده ای به نام انتظارات تورمی داریم ، در ارتباط با نرخ دلار و ارز نیز پدیده ای داریم به نام انتظارات افزایشی. درمواردی مثل ماجرای شروع اجرای توافقنامه مقدماتی ژنو پدیده ای به نام انتظارات کاهشی ایجاد شد.
این انتظارات کاهشی مبنای اقتصادی زیادی ندارد و بیشتر هیجانی و نتیجه یک جو روانی اتفاق خوب و مثبت در حوزه روابط خارجی کشور است . این جو روانی باعث شد قیمت دلار در یکی دو روز اولیه بعد از ۳۰ دی ماه کاهشی جزئی داشته باشد.» وی در توضیح در دلیل نبود مبنای اقتصادی کاهش نرخ ارز معتقد است: «این موضوع مبنای اقتصادی ندارد چرا که هنوز دلارهای آزاد شده ما به داخل کشور سرازیر نشده است.
قرار است در چارچوب توافقنامه مقدماتی ژنو مبلغی در حدود ۴.۵میلیارد دلار از پول های ما که در خارج از کشور مانند کشورهای چین و هند بلوکه شده است به تدریج و در چندین قشط آزاد و از طریق شبکه بانکی به داخل کشور منتقل شود.» هنوز اتفاقی نیافتاده است!
این کارشناس در ادامه می افزاید: «هنوز اتفاق عملی نیفتاده است که تحت تاثیر آن اتفاق ، یعنی ورود آزادانه ارز یا دلارها به داخل کشور یک تغییری در معادله بین عرضه و تقاضا ایجاد شود و در نتیجه آن نرخ ارز خود به خود کاهش یابد و این روند کاهشی ادامه دار باشد. این موضوع امیدواریی ها را در بازار ارز در میان معامله گران بازار ارز به وجود آورده است.به عبارتی دیگر بهتر است بگوییم اجرای مفاد توافقنامه اولیه ژنو نگرانی هایی را در میان سوداگران و دلالان بازار ارز به وجود آورده است که ناچار شدند مقداری از ارز احتکار شده خود را به بازار عرضه کنند.»
کیامهر تاکید می کند: «اما اگر این انتظارات روانی کاهشی اگر با سیاست های ارزی کاهشی دولت یا بانک مرکزی همراه نباشد نمی توان ادامه شدید کاهش نرخ ارز را انتظار داشت.
بعد از شروع عملیاتی شدن مفاد توافقنامه ژنو، نوع واکنش بانک مرکزی نسبت به آن می توانست تا حد قابل ملاحظه ای تاثیرگذار باشد یعنی اگر بانک مرکزی نسبت به این کاهش اندک نرخ دلار واکنش مثبت نشان می داد و با روی گشاده از آن استقبال می کرد امکان داشت تاثیرات روانی اجرای موافقتنامه مدتی زمانی بیشتر و در مقداری افزون تر ادامه پیدا کند.»
او با بیان اینکه « متاسفانه این بار نیز تاثیرات روانی اجرای فاز اول موافقتنامه ژنو در کاهش نرخ دلار با واکنش منفی رییس کل بانک مرکزی روبرو بود» می گوید: « همانطور که همه در اخبار شنیدیم دکتر سیف رییس کل بانک مرکزی یک روز قبل یا یک روز بعد از این واقعه در سخنانی اظهار داشت که بانک مرکزی اجازه وارد شدن شوک قیمتی به بازار ارز را نخواهد داد.»
به عقیده وی: « ترجمه اظهارات ایشان این بود که بانک مرکزی اجازه نخواهد داد تحت تاثیر اجرایی شدن توافقنامه اولیه ژنو نرخ ارز در بازار به صورت جدی کاهش یابد. اما با این حال اگر این توافقنامه به صورت جدی اجرا شود، در ماه های آینده شاهد کاهش شدید نرخ دلار خواهیم بود و بانک مرکزی نیز نخواهد توانست جلودار این کاهش شود.»
این کارشناس اقتصادی در ادامه بیان می کند: «همین موضع گیری سبب شد تا بعد از مدت زمانی کوتاه دوباره به وضعیت قبل بازگردد که به نظر من این گونه موضع گیری های بانک مرکزی نسبت به کاهش نرخ دلار روشی درست نیست و یادآور همان مطالبی است که رییس کل بانک مرکزی چند ماه پیش در شروع کار خود و درجمع عده ای از اعضای اتاق ایران بحث مناسب بودن کف قیمت ۳هزار تومان را مطرح کرد. آن اظهارات حتی به نوعی با مخالفت دولت و به خصوص سخنگوی اقتصادی دولت و بسیاری از کارشناسان اقتاصدی روبرو شد.»
کیامهر معتقد است: « اگر پایدار ماندن موافقتنامه اولیه ژنو ادامه پیدا کرده و طرفین به تعهدات خود در ارتباط با این موافقتنامه عمل کند، از بانک مرکزی باید انتظار داشته باشیم که اگر موافق اثرات کاهشی نرخ ارز نیست حداقل در این مورد سکوت اختیار کند. چون ممکن است کاهش نرخ ارز برای بودجه دولت یا برای بخش بازرگانی کشور چندان مطلوب نباشد اما با توجه ارز محور بودن شدید صنایع و تولیدات ما چنین واقعه ای به سود اقتصاد کلان، صنایع و تولیدات و دیگر کسب و کارهای وابسته به ارز تمام خواهد شد.»
وی این را نیز یادآوری می کند که: «دولت نمی تواند با استفاده از ابزارهای پولی کسری بودجه های خود را جبران کند چون این ریال هایی که به بودجه دولت تزریق می شود قدرت خرید ندارد و به افزایش نرخ تورم دامن می زند که این با سیاست های دولت دکتر روحانی در خصوص کاستن از نرخ تورم و افزایش قدرت خرید مردم سازگاری ندارد.»
کیامهر در آخر راه حل خروج از این بحران را اینگونه توضیح می دهد: «به اعتقاد من دولت به جای افزایش تصنعی نرخ دلار با هدف تامین کسری بودجه های سنگین خود بهتر است از حالا تا چهار سال آینده به فکر کوچک سازی دولت و کاهش هزینه های آن باشد. چرا که دولتی بزرگ و پرهزینه همیشه با خطر کسری بودجه مواجه خواهد بود. اجرای دقیق سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری مالکیت و مدیریت شرکت ها و بنگاه های اقتصادی دولتی به بخش خصوصی واقعی و مردمی یکی از راه های کوچک سازی دولت و کاهش کسری بودجه های آن است. به نظر می رسد متاسفانه درخصوص این مساله اتفاق نظر لازم در دولت یازدهم وجود ندارد.»
اخبار اقتصادی - آغاز واردات مجدد قطعات خودرو به ایران
مدیر بخش فروش رنو در بیانیهای از آغاز صدور مجدد قطعات خودرو توسط این شرکت به ایران با رفع محدودیتهای مبادلات مالی خبر داده است.
به گزارش همشهری به نقل از رویترز، رنو با اشاره به رشد 1.3 درصدی فروش خودروهای این شرکت در سال گذشته میلادی اعلام کرده است که فروش خودروهای ارزان قیمت در بازارهای روسیه و سایر بازارهای نوظهور به مقابله این شرکت با رکود اروپا کمک کرده است. جرمی استول با اشاره به تأثیر تحریمهای غرب علیه ایران در فروش محصولات این شرکت اعلام کرده است:
این تحریمها میزان فروش محصولات رنو به ایران را به میزان64هزار و 500دستگاه طی سال 2013کاهش داده و حتی کاهش موقت تحریمهای ایران در سال گذشته میلادی نیز هنوز به رنو اجازه نداده تا تولید یا فروش محصولات در ایران را از سرگیرد. اما فروش قطعات به ایران با تسهیل مبادلات مالی با تلاش برای نحوه فروش قطعات به ایران آغاز شده است.
کاهش 6میلیون تومانی قیمت خودروهای وارداتی لغو رسمی تحریمهای صنعت خودرو از 20ژانویه و کاهش نسبی نرخ ارز در حالی موجب کاهش 6میلیون تومانی قیمت برخی خودروهای وارداتی شده که مقاومت خودروسازان داخلی در برابر شکست قیمتها با استناد به زیان انباشته سالهای گذشته، موجب تثبیت قیمتها و تشدید رکود تورمی در بازار خودروهای وطنی شده است.
چانهزنی خودروسازان و شورای رقابت اما دبیر انجمن خودروسازان لغو تحریم صنعت خودرو را باعث کاهش میزان ضرر و زیان خودروسازان در تولید محصولات قلمداد کرد و به خبرنگار ما گفت: زیان 5هزار میلیارد تومانی خودروسازان تا 6ماهه نخست امسال با جلوگیری از واقعیسازی قیمتها و کاهش هزینههای ناشی از لغو تحریمها در حدی نیست که خودروسازان را از زیان خارج کند. به گفته احمد نعمت بخش تصور کاهش قیمت خودرو بهدلیل لغو تحریم این صنعت نادرست بوده و مصرفکنندگان نباید انتظار کاهش قیمت این محصولات را داشته باشند.
همچنین شورای رقابت تاکنون از محاسبه تورم بخشی 9ماهه ابتدایی سال خودداری کرده و قیمتهای نادرست پایه فروردین 91را اصلاح نکرده است. این درحالی است که رئیس شورای رقابت با بیان اینکه دستورالعمل فعلی در بازار خودرو اعتبار داشته و دارد، تصریح کرد: بهدنبال این هستیم تا با بررسی مجدد ابعاد این کار درصورت امکان دستورالعمل فعلی را تکمیل کنیم. رضا شیوا بازنگری در این دستورالعمل را بهمعنای تلاش برای تکمیلتر شدن آن قلمداد کرد و افزود: بحث غیرعلمی بودن دستورالعمل فعلی صحت ندارد و بازنگری نیز برای تکمیل فرمول کنونی است.
اخبار اقتصادی - مدیرعامل منطقه آزاد قشم : «فرودگاه» را به «شهرک سازان» فروختند
دولت دهم که رفت، اخبار تخلفات روسای مناطق آزاد هم یکبهیک منتشر شد، از منطقه آزاد ارس گرفته تا چابهار، کیش، اروند و قشم. چندی پیش هم خبر دستگیری رییس سابق منطقه آزاد کیش در مرز ترکیه منتشر شد اگرچه بعدا تکذیب شد.
«علیرضا عامری» گفته بود اگر میخواستم از کشور خارج شوم از فرودگاه امام خمینی(ره) خارج میشدم. «شهریار مشیری» مدیرعامل فعلی منطقه آزاد قشم است که پیشتر هم از وضعیت این منطقه در دولت قبلی و تخلفات صورتگرفته پرده برداشته بود. با او درخصوص این تخلفات و آخرین وضعیت پیگیریها صحبت کردهایم.
گزارشها حاکی از این است که افرادی در دولت قبلی به ریاست مناطق آزاد منصوب شده بودند که همگی از نزدیکان رییس دولت یا افراد نزدیک به او بودهاند. آقای ترکان هم اخیرا اصطلاحی به کار بردهاند و آن اینکه «مناطق آزاد به حیاط خلوت برخی بدل شده بود» مگر این مناطق چه ویژگی خاصی دارند که آماده تخلف، رانت و فساد میشوند؟ اگر برای مناطق آزاد، مدیران سالمی از نظر مالی انتخاب نشود این مناطق تبدیل به حیاطخلوت کارهای اقتصادی میشوند. این یک چیز طبیعی است و خیلی از این اتفاقات اقتصادی در دورههای قبل - مخصوصا نهم و دهم- رخ داده است. جابهجایی تندتند و مدیریتهای کوتاهمدت این افراد هم تاییدکننده همین نگاه است. این درحالی است که در دولتهای آقایان هاشمی و خاتمی همه مدیران مناطق آزاد حداقل چهارسال و گاه تا شش و هفتسال در مناطق میماندند.
شما برای تبدیل مناطق آزاد به «حیاط خلوت» برخی، مستندی هم دارید؟ مشهود است. بهنظرم اصلا قصدی مبنی بر توسعه و عمران جزیره در کار نبوده است. سیاستها از بالا اعمال میشده است و وظیفه این بوده که کسی برود کاری انجام دهد و بازگردد. اگر قصد توسعه اقتصادی، صنعتی، تجاری در کار بوده باید یک برنامه هدفمند را حداقل پنجسال جلو میبرد.
گفته شده که مدیران به توصیه یک چهره خاص انتخاب و منصوب میشدند. در دولت نهم و دهم همه مدیران مناطق آزاد بدون استثنا به توصیه آقای مشایی و توسط آقای بقایی منصوب شدهاند. همه از دوستان و همکاران خودشان بودهاند.
اما مسوولان دولت قبلی در پاسخ میگویند دولت فعلی در حال «سیاسیکاری» است. نخیر، واگذاری چهارطبقه ساختمان و چند اتومبیل از منطقه آزاد چابهار به باشگاه ایرانیان کاملا واضح است. در مقابل مبلغ ناچیزی این ساختمان را به اجاره باشگاه درآورده بودند. آن هم درحالی که مبلغ اجاره تنها یک واحد آپارتمان آن خیلی بیش از کل مبلغ اجاره بوده است.
ما از طریق دستگاه قضایی به دنبال پسگرفتن این ساختمان هستیم. در پاسخ به تکذیبها و سیاسی خواندنها هم باید بگویم که آقای ترکان اعلام کرد که سند این واگذاری موجود است و مردم میتوانند ببینند. مشخصات آن ساختمان در تهران در دبیرخانه مناطق آزاد تجاری نزد آقای دکتر عسگری مسوول حقوقی سازمان موجود است. میتوانید از طریق ایشان پیگیری کنید.
الان پیگیریهای قضایی در چه مرحلهای است؟ دادخواست داده شده و درخواست ابطال سند واگذاری را هم دادهایم. دادگاه باید حکم دهد که قرارداد ابطال شود.
شما بخشی از واگذاریهای انجامشده در قشم را به قرارداد «ترکمانچای» تشبیه کرده بودید. چرا؟ چون اراضی به هکتار فروخته شده است اصلا خبری از متر نیست. چند هکتار زمین به اقساط 30ماه و ازدمقسط و به قیمت یکدهم ارزش معاملاتی روزشان فروخته شده است. مشخص است همه قراردادها با یک فرد حقیقی یا حقوقی بسته شده است.
اما فرودگاه قدیم قشم مطابق شرع و قانون از اموال عمومی و جزو انفال و منافع ملی یک کشور محسوب میشود. نکته جالب این است که بنچاق سندهای زمینهای همسایگانی که آن سوی خیابان فرودگاه زندگی میکنند، نشان میدهد در همان تاریخ، آنها زمینهایشان را بین 800 تا یکمیلیونتومان فروختهاند. اما زمین فرودگاه را به متری 80هزارتومان یعنی یک دهم قیمت واقعی فروختهاند.
دقیقا منظورتان از فروش زمین فرودگاه چیست؟ کل باند فرودگاه و برج مراقبت آن فروخته شده است. درحالی که براساس قانون خصوصیسازی تنها مدیریت فرودگاه را میتوان واگذار کرد اما نه اینکه کل فرودگاه را فروخت اما آنها فروخته و روی باندش شهرکسازی کردهاند.
باند بهطورکلی از بین رفته است. این فرودگاه قدیمی قشم بوده که تعطیلش کردند تا آن را بفروشند درحالی که قابل استفاده بوده است. متروکهشدن که دلیلی برای فروش نیست، میتوانست محل آموزش خلبانی شود. اگر شما جایی در دنیا سراغ دارید که فرودگاه را فروخته باشند به من بگویید.
چهار گونی چک وصول نشده هم شما اعلام کرده بودید که موجود است. این چکها بابت چه بوده؟ چهارگونی نبوده، دوگونی چک و اوراق و مستندات چک به ارزش ریالی بیش از20میلیاردتومان بودهاست. چکها را نه نقد کرده و نه به حساب گذاشتهاند اما از آن سو مبایعهنامهها ردوبدل شده و اموال سازمان مثل زمینها تصرف شده است.
اهمال بوده یا ساخت و پاخت؟ بله، بندوبست بوده است. ما برای همه اینها در دادگستری قشم دادخواست حقوقی دادهایم و تقاضای ابطال مبایعهنامه و فسخ قرارداد و تقاضای وصول طلبهای سازمان را به دادگستری تقدیم کردهایم.
بحث سرقت تعدادی کشتی هم بود، بالاخره معلوم شد قضیه چه بوده است؟ اعلام کردند که شش فروند کشتی ما به سرقت رفته است. به ازای اخذ 50میلیوندلار وام از بانک کشاورزی ششفروند کشتی خریداری شدهبود اما بعد از یکهفته اعلام شد که کشتیها به سرقت رفتهاند.
عجیب نیست سرقت شش کشتی؟ اصلا امکان ندارد شش کشتی همزمان سرقت شود. معلوم است ساختگی است. چون نیروی دریایی ارتش و سپاه، کل خلیجفارس و دهنه تنگه هرمز و دریای عمان را زیرنظر دارند و حتی یک قایق موتوری هم نمیتواند سرقت و از تنگه خارج شود.
سرانجام کشتیها چه شد؟ اگر واقعا گم شده بودند پیدا شدند؟ کار ما نیست. ما که پلیس بینالملل نیستم. اینها هم همه گزارش شده است و بانک هم آنها را توقیف کرده و در دست تعقیب قانونی است.
شما به صفربودن موجودی صندوق سازمان اشاره کرده بودید. الان وضعیت چگونه است؟ 70درصد درآمد منطقه از فروش زمین و بقیه از عوارض گمرکی و مبادلات بازرگانی تامین میشده است. چون الان فروش زمین متوقف شده است، فعلا روی همان 30درصد باقیمانده مجبور به برنامهریزی هستیم و دنبال اینکه درآمدزایی را در داخل جزیره بدون وابستگی به فروش زمین پیش ببریم.
به هر حال منطقه آزاد قشم احتمالا برنامههایی برای توسعه خود داشته که باید در سالهای گذشته پیش میرفته اما با توضیحات شما مشخص است که کار خاصی انجام نشده است. میتوانید درباره این برنامههای بر زمین مانده توضیح بدهید؟ سازمان منطقه آزاد قشم برنامه مدون - مثلا پنجساله - نداشتهاست که مشخص شود چه قسمتی از آن جلو رفته و چه قسمتی نرفتهاست اما آنچه براساس عملکرد 20سال منطقه آزاد مشخص است، این است که ما میتوانستیم توسعه به مراتب بیشتری داشته باشیم.
بندر «جبلعلی» دوبی بعد از منطقه آزاد قشم ایجاد شد اما الان یک بارانداز بینالمللی است. بهنظرم ما الان باید تلاش مضاعفی انجام دهیم تا به جایگاه اصلی خود برسیم. در کل یک اساسنامه کلی برای مناطق آزاد تدوین شده است و مناطق آییننامه اجرایی و زمانبندی خاص نداشتهاند که براساس آن بشود گفت این کارها باید انجام شود.
برنامه تفصیلی توسعه کیش بیشتر برمبنای جهانگردی بوده و برای قشم برنامههای صنعتی، تجاری، توریستی دیده شده بود اما رشد آنچنانی نداشته و در همان ابتدای توسعه خود باقی مانده است. امیدواریم روی صنعتیشدن این جزیره کارهای جدیای صورت گیرد و سرمایهها جذب شوند چون استعداد آن وجود دارد. جزیره میتواند سکوی صادرات و واردات کالاهای باکیفیت شود.
بحث فروش زمینی در تهران که گویا قرار بوده تبدیل به میهمانسرای وابسته به سازمان منطقه آزاد قشم شود چطور؟ سازمان، زمینی هزارمتری در شمال شهر تهران داشته است که قرار بوده به میهمانسرایی برای پذیرش صاحبان سرمایه و تجار خارجی که به کشور میآمدند بدل شود؛ جایی برای برگزاری جلسات و مذاکرات و اقامت افراد. زمین باارزشی بوده که آن را در همان شش ماه اول سال 92 فروختهاند.
بهنظر میرسد هرچه به اواخر دولت دهم نزدیکتر میشویم حجم تخلفات بیشتر میشود. بیشترین تخلفات در منطقه آزاد قشم در دولت نهم و دهم بوده است اگرچه همانطور که شما میگویید در انتهای دولت دهم، سرعت فروش اراضی بیشتر بوده است. اخبار اقتصادی - شرق
:: موضوعات مرتبط:
اخبار،
، :: برچسبها:
تخلفات,
دولت احمدی نژاد,
مناطق آزاد,
,
اخبار سیاسی - نامه حزب اعتماد ملی به روحانی برای پیگیری رفع حصر موسوی، کروبی و رهنورد
جمعی از اعضای هیأت مؤسس و شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با انتشار نامهای خطاب به رییسجمهور، ضمن تاکید بر نیاز کشور به آرامش، خواستار پیگیری وضعیت رفع حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد شدند.
به گزارش ایسنا، در بخشی از این نامه که به امضای جمعی از اعضای هیأت مؤسس و شورای مرکزی حزب اعتماد ملی رسیده، آمده است: «فضای امروز جامعه بیش از هر زمانی نیاز به آرامش دارد و هرگونه تلاش برای حاکم نمودن قانون و به گوشه راندن افراطیان، به نظام اسلامی و دولت خدمتگزار توفیقات بیشتری را برای خدمت به مردم میدهد.»
متن کامل این نامه بدین شرح است:
«جناب آقای دکتر روحانی رییسجمهور محترم ایران اسلامی با سلام، احترام و ادب نظر به مسئولیت خطیری که بر اساس اکثریت مطلق رای مردم ایران در 24 خرداد ماه 92 بر دوش جنابعالی قرار گرفته است، مطالبات قانونی کسانی که حضرت عالی را مورد اعتماد خویش قرار دادهاند و برنامههایی که برای اداره کشور ارائه دادهاید ما را بر آن داشت که به منظور حاکمیت قانون که بدیهیترین مطالبات شهروندان از یک رییسجمهور حقوقدان است با توجه به صراحت قانون اساسی مطالبی را با شما در میان بگذاریم.
روشن است که استمرار حمایت شهروندان از رییسجمهور منتخب خود در گرو احساس همگانی بر پایبندی به برنامهها، دفاع از حقوق ملت و تلاش در جهت تحقق مسئولیتهای قانونی خود میباشد ولو اینکه به دلیل موانع پیش رو به نتیجه نرسد.
به عبارتی احساس تلاش در مسیر مطالبات جامعه توسط آن مقام و برنامههای ارائه شده، شهروندان را کفایت و اقناع مینماید.
جناب آقای دکتر روحانی نیک میدانید که 24 خرداد و طلیعه حضور شما بر مسند ریاست جمهوری بازتابی از خواست و اراده ملی مردم بزرگ ایران است که خواهان توقف روند ناصواب گذشته و اصلاح وضع موجود بودند، شما بازتاب و تداوم جریان بزرگ تحولخواهی هستید که از انقلاب مشروطه به این سو درصدد تحقق و استقرار نظامی مردمسالار، پاسخگو و شفاف میباشد؛ جریانی که نهضت ملی نفت، انقلاب بزرگ اسلامی و حماسه دوم خرداد را آفرید. همانگونه که مستحضرید این جریان تاریخی در دو دهه اخیر خود را در قامت جنبش اصلاحطلبی متبلور ساخته و در راستای اهداف رهبرانی چون آیتالله هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی و حضور همهجانبه احزاب اصلاحطلب توانست در این روز تاریخی مردم را برای شرکت فراگیر در انتخابات و رای به نامزد اصلاحطلبان به صحنه فراخواند و برگی زرین را در نظام جمهوری اسلامی ایران ماندگار سازد.
مروری بر شعارهای حامیان شما در هفتههای پایانی منتهی به 24 خرداد در تهران و مراکز استانها و همچنین برنامههای ارائه شده و بیانات جنابعالی در مناظرات انتخاباتی مؤید این واقعیت است.
اکنون که حضرتعالی با پشتوانه آرای میلیونی رأیدهندگان در جایگاه رفیع خدمت به مردم با عنوان رییس جمهور اسلامی ایران قرار گرفتهاید، شاید بیمناسبت نباشد تا مروری کوتاه و گذرا به برخی از اصول قانون اساسی داشته باشیم.
اصل 113 قانون اساسی، رییسجمهور را مسئول اجرای قانون اساسی در کشور میداند و بر اساس سوگندی که طبق اصل 121 قانون اساسی یاد نمودهاید، باید پاسدار قانون اساسی باشید و بر اساس بند هفت اصل سوم قانون اساسی "تأمین آزادیهای سیاسی و اجتماعی در حدود قانون" یکی از وظایف دولت قلمداد گردیده است.
بر اساس اصل 9 این قانون پیشبینی شده است که حتی به بهانه استقلال و تمامیت ارضی کشور نمیتوان آزادیهای مشروع شهروندان را حتی با وضع قانون از آنها سلب نمود و بر اساس اصل 20 قانون اساسی "همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان باید در حمایت قانون قرار بگیرند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردار باشند".
بر اساس اصل 22 این قانون حیثت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص باید از تعرض مصون باشد، مگر در مواردی که قانون تجویز میکند و بر اساس اصل 32 هیچکس را نمیتوان دستگیر کرد، مگر به حکم و ترتیبی که قانون تعریف میکند و متخلف باید بر اساس قانون مجازات شود.
بر اساس اصل 33 قانون اساسی هیچکس را نمیتوان از محل اقامت خود تبعید کرد یا از اقامت در محل مورد علاقهاش ممنوع یا به اقامت در محلی مجبور ساخت مگر در مواردی که قانون تعیین میکند و بر اساس اصل 37 قانون اساسی، اصل بر برائت است و هیچکس در برابر قانون مجرم شناخته نمیشود مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح ثابت شود.
با عنایت به تصریحات قانون اساسی و همچنین توجه به خواست عمومی و رعایت مصالح کلی کشور که مستلزم آرامش، ثبات، یکپارچگی و نیازمند حاکمیت اعتدال خردورزی است، به نظر میرسد تداوم حصر آقایان مهدی کروبی، مهندس میرحسین موسوی و سرکار خانم زهرا رهنورد با این مبانی همخوانی نداشته و انتظار تجدید نظر در این باره میرود.
این شخصیتها که بخش اعظم زندگی خود را صرف تلاش برای پیروزی انقلاب و ثبات آن کردهاند و به دلیل دغدغهها و نگرانیهایی که از روند اداره کشور در سالهای گذشته داشتهاند، دورانی که زیانهای تحمیل شده آن به کشور بیش از هشت سال جنگ تحمیلی بوده است خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری نمودهاند و پس از طی مراحل قانونی صلاحیت ایشان مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته است، اینک نزدیک به سه سال در حصر قرار دارند.
نیک میدانید که درخواست پایان حصر و آزادی ایشان به عنوان یکی از مطالبات ملی شهروندان تلقی میشود که در هر فرصتی که حضرتعالی امکان ارتباط مستقیم با جامعه را پیدا میکنید، یکصدا آن را فریاد میزنند. حتی خوب یه یاد دارید که مهمترین شعار فعالین ستادهای انتخاباتی حضرتعالی که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، همین بود. حال بیتوجهی به این مسأله در سخن و رفتار برخی از مسئولان دولت میتواند مهمترین ویژگی دولت امید را با پرسشی معنادار مواجه کند.
قطعاً رفع حصر و آزادی این عزیزان نه تنها موجب تلقی شکست نظام نخواهد بود بلکه موجبات همدلی، صفا و صمیمیت تمامی دلسوزان ملک و ملت را فراهم خواهد ساخت و نشان از خردگرایی و تدبیر نظام سیاسی بوده و موجبات رفع نگرانی و کینهها را در پی خواهد داشت و از سوی دیگر موجب یأس و ناامیدی دشمنان کشور، مردم و نظام جمهوری اسلامی خواهد بود.
انتظار از شما به عنوان رییسجمهوری حقوقدان، حاکمیت قانونی، دفاع از قانون اساسی و حمایت از حقوق ملت خواهد بود، بویژه اینکه حضور حضرتعالی در جایگاه "رییس شورای عالی امنیت ملی" تحقق این مهم را بیشتر فراهم میسازد؛ گرچه به خوبی واقفیم تصمیمگیری در این موضوع مستلزم هماهنگی میان دستگاههای مختلف نظام و سران سه قوه است. تدبیر و تصمیم شما و همکارانتان در دولت به دلیل محدودیت اختیارات قانونی و رفتارهای فراقانونی برخی از گروههای فشار به تنهایی رافع این مشکل نیست، اما در بررسی دقیق این ماجرا مشخص خواهد شد که برخی مسائل در جریان مناقشههای سیاسی و اجتماعی بیهوده به معضلات امنیتی بدل شده و به جای حل و فصل منازعه و کاهش سطح درگیری بر تعمیق زخم و تازه ماندن آن تاکید میشود که به هیچ وجه جایی در تدبیر و عقلانیت ندارد.
در زمانی که مردم کشور و جهانیان شاهدند حضرتعالی و همکارانتان در حوزه سیاست خارجی توانستهاید با پشتوانه رای مردم در خرداد ماه 92 و حمایت مقام رهبری انقلاب کشور را از آستانه ورود به یک بحران بزرگ خارج ساخته و آرامش و اعتماد عمومی را جایگزین آن سازید، انتظار میرود که این رویه حسنه را به عرصه سیاست داخلی تسری دهید تا بتوان با همدلی و اجماع عمومی که همواره مورد تایید و تاکید بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) بوده است، حرکت در چارچوب قانون اساسی و منافع ملی تبدیل به سیاست راهبردی دولت تدبیر و امید گردد.
ما امضاکنندگان این نامه، اعضای هیأت مؤسس و شورای مرکزی حزب اعتماد ملی که اکثراً از فعالین سیاسی و حامیان جنابعالی در انتخابات 92 بوده و مشتاقانه و مشفقانه دل در گرو موفقیتهای دولت تدبیر و امید بستهایم، اعلام میکنیم که برای تداوم و گسترش این توفیقات که خواست عموم دلسوزان کشور است از هیچ کوشش و همکاری دریغ ننموده و نخواهیم نمود و مجدداً بر این نکته تاکید وافر داریم که فضای امروز جامعه بیش از هر زمانی نیاز به آرامش دارد و هرگونه تلاش برای حاکم نمودن قانون و به گوشه راندن افراطیان، به نظام اسلامی و دولت خدمتگزار توفیقات بیشتری را برای خدمت به مردم میدهد.
بنابراین به روزمرگی افتادن، فراموشی مطالبات جامعه و برنامههایی که وعده آن به مردم داده شده، اگر در موضع انفعال قرار گیرند، موجب تجری و حاکمیت جریانهای افراطی و تندرو بر کشور خواهد شد که هرگونه ابتکار عمل را از دولت اعتدالگرا سلب مینمایند و از این منظر این انتظار وجود دارد که با رایزنی مجدانه با بخشهای مختلف حاکمیت برای اخذ تصیمگیری مناسب و فعال کردن بحث در مراکز ذیربط تلاش شود که در ادامه تحولات مثبتی که از دوران انتخابات یازدهم ریاست جمهوری در کشور پدید آمده در جهت اعتلا و اقتدار بیشتر نظام جمهوری اسلامی و تحقق خواست مردم گامهای مؤثری برای رفع حصر و آزادی ایشان بردارند، بویژه آنکه خبرهای نگرانکنندهای از سلامتی این بزرگواران و شاخصهای سلامتی مبتنی بر گزارشهایی پاراکلینیکی و آزمایشهای پزشکی به گوش میرسد و این موضوع رسیدگی عاجل به مسأله را بیشتر میطلبد.
توفیقات حضرتعالی در اجرای اصول قانون اساسی، حاکمیت قانون و توسعه همهجانبه، متوازن و پایدار کشور و خدمت به مردم شریف این سرزمین را از خداوند منان آرزومندیم. بهمن ماه 1392»
هشت سال باران قطعنامه و تحريم بر سر ملت مظلوم و نجيب ايران ميباريد و شخص اول اجرايي مملکت با خنده و شوخي، پاره شدن قطعنامه دان جهان را پيش بيني ميکرد و در خوشبينانه ترين حالت درک آن را نداشت که اين رگ اميد ايرانيان است که به لطف کاردانيهاي او(!) دارد پاره ميشود.
يک نماينده اصولگراي مجلس اجراي توافق ژنو که از سي ام دي آغاز شده را تسليت گفت. حميد رسايي نماينده تهران در مجلس گفت:” من در ابتدا روز 30 دي ماه 1392 را تسليت ميگويم، اين روز، روزي است که دستاورد دانشمندان هسته اي از دست رفت ولي ما فعلاً مامور به سکوت هستيم."
بر اساس گزارش رسانهها شمار نمايندگان امضا کننده نامه اي به رئيس مجلس در موضوع نارضايتي از آن چه ايشان «پنهان کاري تيم اتمي» در مورد توافق ژنو ناميده اند به 150 نفر رسيده است. امضا کنندگان نامه خطاب به علي لاريجاني رئيس مجلس به دليل نبود اطلاع رساني درباره مفاد توافق ژنو اعتراض کرده اند.
بر اساس گفته محمد سليماني از نمايندگان تهران در مجلس، امضا کنندگان نامه از آقاي لاريجاني خواسته اند تا شرايط مورد نياز براي برگزاري جلسه با دولتمردان مهيا شود. نويسندگان اين نامه خواستار دسترسي به اطلاعات توافق اتمي ژنو هستند.
روزنامه «وطن امروز» نيز در شماره روز دوشنبه، سيام دي، نارضايتي خود از اجراي توافق ژنو را با سياهپوش کردن صفحه اول که رسم روزهاي عزاداري ست و انتخاب تيتر «هولوکاست هستهاي»(!) ابراز کرد. (البته مسؤولان اين روزنامه که متعلق به مهرداد بذرپاش از نمايندگان اصولگراي طرفدار احمدي نژاد است مشخص نکرده اند که قصدشان از آوردن کلمه «هولوکاست» به معني قتل عام در کنار صفت «هسته اي» به چه منظور بوده است. البته شايد ممنوعيت پرسشگري از قضيه هولوکاست که در اروپا مطرح است به زعم ايشان در مورد توافق هسته اي ژنو نيز وجود دارد!)
روزنامه اصولگراي کيهان نيز که با بودجه عمومي منتشر ميشود در شماره روز سهشنبه يکم بهمن خود در خبري با عنوان «توافق نامتوازن ژنو با توقف غنيسازي 20 درصد کليد خورد» به انتقاد از اين اقدام پرداخته است.ديگر روزنامه اصولگرا که با نام «سياست روز» منتشر ميشود نيز روز سهشنبه با درج خبري با عنوان «مجلس ايران همچنان بياطلاع است، کنگره آمريکا از همه چيز آگاه» نارضايتي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از بياطلاع ماندنشان نسبت به مفاد توافقنامه ژنو را بازتاب داد.
بر اساس توافق ژنو که روز سوم آذر به دست آمد، ايران و کشورهاي عضو گروه پنج به علاوه يک توافق کردند که در ازاي تعليق غنيسازي بالاي پنج درصد اورانيوم توسط ايران و همکاري با بازرسان آژانس، چهار ميليارد و 200 ميليون دلار از داراييهاي ايران که در زمان دولت دولت احمدي نژاد در اين کشورها مسدود شده بود، آزاد شود.
واکنش غمبار افراطيون داخلي در همنوايي با بنيامين نتانياهو رئيس دولت اسرائيل و لابيستهاي طرفدار صهيونيسم در حالي صورت ميپذيرد که مقام معظم رهبري بارها پشتيباني خود را از تيم مذاکره کننده با عنوان فرزندان انقلاب به صراحت اعلام داشته است. کاش اين گروه که با دستاويز قرار دادن ولايت پذيري خويش دائم براي طرد رقباي سياسي خود تلاش ميکند و از سرمايه رهبري به نفع جريان خويش خرج ميکند بداند که محک پذيرش سخن رهبري وقتي است که خلاف نظر شما گفته اي از سوي ايشان بيان شود.
اکنون اقليت افراط بجاي اين که پاسخگوي اين سوال مهم شود که چرا براي چند صباحي بيشتر بر سر قدرت ماندن تيشه به ريشه زندگي مردم زدند و آنقدر لجبازي کردند که هم در زمينه داخلي و هم در عرصه خارجي با بحرانهاي عديده اي روبرو شديم و به خاطر فرصت طلبيها و سوء مديريتها و اهداف مرموزي که شرق و غرب را بر عليه ملت ايران تحريک کردند محاکمه و يا حداقل مورد بازخواست قانون و ملت قرار بگيرند، دوباره رسانههاي زر وزور و تزوير خود را به کار انداخته اند و اين بار با رنگ سياه و اعلام عزا هياهو راه مياندازند که وطن از دست رفت. فاتحه! چه داديم و چه گرفتيم؟!
مگر ثمره دولت اصولگرا براي وطن چه بود؟ مگر ادعاي پوچ مديريت جهاني، تلاش در جلب دشمني جامعه بينالمللي، هدر دادن منابع ملي در مقياس فوق کلان، اقتصاد فاسد و سرازير نمودن ميلياردها دلار از کيسه مردم به جيب نو کيسههاي ميلياردر، هفت مليون و پانصد هزار بيکار، تورم 40 درصدي و شاخص فلاکت 50 درصدي و هزاران هزار مورد ديگر نامي جز وطن سوزي و وطن فروشي داشت که در حمايت براي آن هورا ميکشيديد؟
شما که از وطن بجز مقام و جيب خود تعبير ديگري نداريد به چه رويي اکنون جنجال وطن پرستي به راه انداخته ايد؟ وطن شما يعني حمايت از بابک زنجانيها و رانت خواران هشت سال گذشته و مقابله با دولتي که قصد دارد جبران مافات کند و براي گرفتن پول خودمان مجبور به چانه زني ميباشد. کاش گردانندگان روزنامه وطني واقعاً مردم وطن امروز را ميديدند که چگونه از توافق هسته اي کشورشان خوشحالي ميکند.
البته گروه افراط نشان داده که با گريه مردم خنديده و هورا کشيده و با خنده مردم هم اخيرا اعلام عزاداري کرده است و تسليت گفته.هشت سال ملت ايران در عزاي بي تدبيري و بي مسئوليتي دولت احمدي نژاد سياه پوش بود.
هشت سال باران قطعنامه و تحريم بر سر ملت مظلوم و نجيب ايران ميباريد و شخص اول اجرايي مملکت با خنده و شوخي، پاره شدن قطعنامه دان جهان را پيش بيني ميکرد و در خوشبينانه ترين حالت درک آن را نداشت که اين رگ اميد ايرانيان است که به لطف کاردانيهاي او(!) دارد پاره ميشود.
هشت سال ايران از ابتدايي ترين حقوق حقه خود ظالمانه محروم شد و هيچ اقدام مؤثري از سوي دولت وقت صورت نگرفت. هشت سال لبوفروشان و تاکسي داران اين مملکت شرمنده زن وبچه خود ميشدند.
هشت سال هموطنان هزينه دارو و درمانشان را با فروختن طلا و فرش و يخچال تأمين ميکردند و چه مادراني از همين جماعت که عزادار جوان ناکام خود در برهوت بي دارويي شدند. ملت ايران در طول اين هشت سال روز و شب را به زيارتنامهخواني مشغول بودند که فردا قيمت گوشت، مرغ، روغن و برنج سه برابر نشود.
ملت نجيب ايران با همه حيف و ميل بيت المال و سوء مديريت دولت وقت از يک سو و تحريمهاي قدرتهاي غربي – که آن هم حاصل سوء مديريت همان دولت بود- از سوي ديگر در اين هشت سال روبرو بود ولي از هيچ هولوکاستي عليه خود حرف نزد. صبورانه پاي کشور و نظام ايستادند تا جوانکهاي آقازاده و تازه به دوران رسيده يا مديران همهكاره اقتصاد شوند، يا وکيل و وزير و...!
آن روزها شما بخشي از مردم را خس و خاشاک و بزغاله و گوساله و... ميخوانديد و در حمايت از بي تدبيريهاي احمدي نژاد در عزاي ملت، پاي ميکوبيديد وهورا ميکشيديد و هر کس که از سر دلسوزي سخن نه به مراد شما بر زبان ميراند را متهم به وطن فروشي ميکرديد.
بيست و چهار خرداد که شد اما مردم ايران به روش يک ملت متمدن درخواستهاي خود را با انتخاب مردي که ميگفت چرخ زندگي شان بايد بچرخد اعلام کردند. حسن روحاني محبوب ملت شد و مطلوب رهبري و بر آن شد تا دنيا را با ايران و ايران را با زندگي آشتي دهد و اميد رخنه دواند در پيکر عزادار ملت.
اما سکوت آرامش بخش و شادي آفرين اين صحنه را عدهاي شکستند همانها که امروز در خوشحالي ملت سياه پوش شدند و فرياد واايرانا سر دادند.همانها که، معجزه هزاره سوم ساختند، هاله نور ديدند، تورم کمر شکن را بر دولت بخشيدند، اختلاس و رانت خواري را مورد اغماض قرار دادند و منافع نظام را به منافع جيب خود گره زدند، هشت سال در راه آلماتي و ژنو و استانبول رفت و آمد کردند و به جاي استيفاي حقوق ملت، در سفرهاي چند صد نفري خانوادگي خود به خرج مردم رنج کشيده مانيفست جهاني! ارائه دادند. سياه پوشي در شادي وطن چه مفهومي ميتواند داشته باشد وقتي مردم و رهبري به تيم هستهاي اعتماد دارند؟
اما اين گروه عزادار اقتدار و قدرت خود است که آرام آرام رو به افول ميگذارد. ميتوان گفت اين گروه عزادار اين است که ديگر هم پيمانان آنان در سايه بحران نميتواند اختلاس چند هزار ميلياردي کنند، ويژهخواري کند ؟. آيا اين که قرار است صادرات نفت ايران، توسط شرکت نفت ايران و نه امثال زنجانيها، انجام شود، موجب عزاي اين افراد شده است؟
اين که رئيس جمهور کشور، که برخلاف نظر آنها از صندوق انتخابات بيرون آمد و به واسطه به گردش درآوردن چرخ امور مردم به محبوبيت در داخل و خارج دست يافت موجب سياه پوشي اين گروه شده است؟ اين گروه عزادار کدام حق هستند که از ملت ايران سلب شده است؟
پلمپ غني سازي بيست درصد که به گفته مسئولان نيازي به آن نداريم و هر زمان که اراده کنيم ميتوانيم باز اين کار را انجام دهيم جاي هيچ عزاداري ندارد. شايد بسته شدن دهان اسرائيل و به وجود آمدن نگرش مثبت در جامعه بين الملي به جاي نگرش منفي که در طول اين هشت سال روز به روز بر دامن آن افزوده ميشد اين گروه را عزادار کرده؟
اعتقاد اين گروه بر رفع تحريمها نيست چون نان اين گروه درتنور تحريم بهتر پخته ميشود و در هشت سال گذشته با پاي فشردن بر فرضيه مضحک عدم ارتباط با جهان باعث شده ما ايرانيان منت چين و روسيه بکشيم که آيا قطعنامهاي را عليه ايران وتو ميکنند يا خير؟ که البته هيچ گاه وتو نکردند.
روسيه تا ميتوانست با تأخير در راه اندازي رآکتور بوشهر و عدم تحويل موشکهاي اس 300 به باج خواهي پرداخت تا دوباره خاطرات تاريخي و تلخ عهدنامههاي گلستان و ترکمانچاي زنده شود. چين نيز از همتاي خود عقب نماند و شرکتهايش با سوء استفاده از تحريمها، جنسهاي بنجلشان را به ما قالب کردند و اما پول نفت ما را پيش خود نگه داشتند.
کار به جايي رسيد که حتي هند و پاکستان و هر کشور ريز و درشتي مترصد باج خواهي از ايران ميگشت. نفت زير قيمت آن هم از طريق دلالان نفتي ميداديم تا آرد آلوده پاکستان و برنج آرسنيک دار هندي به بهاي گزافتر وارد کنيم. البته رانت خوران و آقازادهها شيفته اين نوع تحريمها هستند پس بر افراشتن پرچم عزا از سوي ايشان تعجبي ندارد.
امروز اما غول تورم شش ماهه به زانو درآمده و پول ملي قدري جان گرفته است. مردم اندکي از زير بار گرانيهاي کمر شکن قد راست کرده اند و اميدوار روزهاي بهتر ميباشند و از بهبود رابطه با جهان خوشحالند. آيا سياهپوشي بر اين شادي فرسنگها واقعاً دور از انصاف نيست؟